8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ yine demeçlerle kutladık. Bana göre “Kadının adıvar, kendisi Yok
Nüfusumuzun yarısını kadınlardan oluşuyor. Ancak yönetim kademelerinde erkeklerin oranı yüzde 92,kadınlarda ise yüzde 8.
81 ilimizdeki kadın valisi sayısı iki,900 ilçemizdeki kadın kaymakam sayısı 13.Parlamentodaki kadın milletvekili oranı yüzde 9.Kadın muhtarlarımızın oranı yüzde 2.
Cumhuriyet döneminde Kadın Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Genelkurmay başkanı; kadınyok. Sadece bir kadın başbakan var.. 81 il ve 900 ilçedeki kadın belediye başkanı sayısı bir elin parmakları geçmiyor. Kadın bakanlarımız ise 2 veya 3.
Sözde değil, özde kadınlarımızın hak ettikleri değeri verelim, önleriniaçalım. Çünkü kadınların yönetimde olmayan dünya eksik bir dünyadır. Kadınlıklarından kaynaklanan bir başarı vardır..
 
*
Çankaya ilçesi, özellikleri ve misyonu olan; başkentin en önemli ilçesidir.
 Belediye başkanı Alper Taşdelen, üstün nitelikleri olan başarılı bir belediye başkanıdır. Marifet iltifatı gördü ve ikinci kez aday gösterildi. Kendilerini kutluyoruz. Yazımın konusu bu değil..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya’ya birçok  üstün nitelikleri  temsil eden başarılı bir ismi aday gösterdi. Amber Türkmen’i .
Kimdir Amber Türkmen? Baba Karadenizli(Arhavi),Anne Denizlili olan bir ailenin kızı..
Ses sanatçısı. TRT Ankara Radyosu’nun ilk kadın müdürü..
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Eğitim ve Yayınlar Daire başkanı. Ardından TRT Radyo Dairesi ve Müzik Dairesi’nde başkan olarak görev yaptı..
Şimdi  AK Parti’nin Çankaya Belediye başkan adayı. Projeleri olan bir kadın..
Amber Türkmen, çağdaş ve başarılı bir Türk kadını temsil ediyor. Tabandan, tavana yanı zirveye yürüyüşünün sembolüdür. Bu başarılı tırmanışında, çok engellerle karşılaştı. Haksızlıklara uğradı,.Ama yılmadan yoluna devam etti..
*
 
Bilinen bir gerçek var..Hedefe ulaşmak, farklı, özel olmak için; ona ulaşan kişinin” hünerine” bağlıdır. “Hüner” Farsçada ustalık-uzmanlık, becerikli olma üstünlüğü demektir.
Mutluluğu bir değer gibi sunar. İnsana varlığın ispatını verir. Mükemmelliği tanımlar ve onu simgeler.
Marifet, hünerin Arapça karşılığıdır. Eylemlerin, nitelikli tarifine bakarsan ”hüner” ile “marifet” benzer anlamlar taşır.
Hüner, hayatin fizik değerlerine, hâkim olan ustalıktır. Marifet ise, hünere kazandırılmış tasavvuf idrakiyle tezahür eder.
Bir hikmet ve İrfan hadisesidir. Tanrının isim ve sıfatlarının bir hayat tecellisi vardır. Bu tecellinin günlük yaşama hüviyet kazandıran maharetine “marifet” diyoruz.
Bu marifet manasıyla,  Amber Türkmen’de tam olarak mevcuttur.O’ nu izlemeye devam edin. Daha çok ilklere imza atacak gibi..