Sevgili Okurlar; Ordu’dan Artvin’e kadar ve Marmara bölgesinde tüm gücümüzle var olmaya devam ediyoruz. Güçlü ekibimizle asayişinden siyasetine, sporundan iş dünyasının derinliklerine kadar sayfalarımızda yer veriyoruz. Özel haberler, röportajlar ve kulislerle fark yaratan gazetemiz geçtiğimiz haftada yine farkını gösterdi. Trabzon’un bir dönemine damga vuran Süleyman Hacısalihoğlu ilk kez Taka’ya konuştu.
 
Gazetemiz haber Koordinatörü Furkan Yiğit ile keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Süleyman Hacısalihoğlu aile olmanın önemine değindi. Bugünde Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara’nın röportajını okuyabileceksiniz. Kuyumcu Kent projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Röportajı 4. Sayfada. Bir diğer önemli röportaja ise gazetemiz spor muhabirlerinden Ali Osman Yürük imza attı. Avrupa’da destan yazarak şampiyon olan Ampute Türk Milli Takımı’nın Kaptanı Osman Çakmak ile tam 2 sayfa dopdolu bir röportaj yaptı. Yürük’ü gerçekleştirmiş olduğu bu önemli röportaj için meslektaşları başta olmak üzere tüm kamuoyu tebrik etti. Bizde bir kez daha tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Hafta içi özel röportajlarımız ve haberlerimiz devam edecek. Bizi takip edin.
 
Sağduyulu Olmalıyız
 
Sevgili Okurlar, Trabzon’da son bir haftada yaşanan asayiş olayları ‘ne oluyoruz’ dedirtti. Önce Taşbaşı’ında silahlı kavga ardından ise Aydınlıkevler’de kuzen cinayeti. Bunun akabinde önceki gece Değirmendere’de sabaha karşı yaşanan can pazarı. Bu olaylar Trabzon’u derinden üzdü. Tam toparlanıyoruz, iyiye gidiyoruz derken ardı ardına yaşanan bu olaylar herkesi tedirgin etti. Gazetemiz Haber Müdürü Atakan Tok bu olayları en ince detayına kadar araştırıp, takip ederek siz değerli okuyucularımıza ulaştırdı. Emniyet ekiplerimiz her ne kadar işlerini özverili yapsa da bu olayların tamamen önünü kesemez. İnsanlarımızı daha sağduyulu olmaya, yasalara uymaya barışçıl bir ortam sağlamaya davet ediyoruz. Umarız bu acı olaylar bir daha şehrimizde yaşanmaz.
 
Afrin Duyarlılığı
 
Değerli Okurlar; Trabzon Afrin için seferber oldu. Vatandaşlarımız duyarlılığını yaptıkları yardımlarla bir kez daha gösterdi. Hafta içinde Afrin’e Trabzon’da Tırlar dolusu yardımlar gitti. Oradaki Mehmetçik’imize ve sivil halka sebzesinden tatlısına, fındığından giyeceğine kadar tonlarca malzeme gönderildi.
 
“Bizim sevgimiz Mehmetçiğe” diyerek,  “Ey bu vatanın asaletli evlatları Mehmetçikler. Size Trabzon’dan selam olsun. Sizlerin sayesinde evlerimizde, işyerlerimizde huzur içerisindeyiz” dediler.
 
Kanuni Direnişi Ve Şike Davası
 
Sevgili Okurlar; Trabzon’da bugünlerde son yılların en büyük örgütlenmesi ve direnişlerinden biri yaşanıyor. Bu bir hak arama mücadelesi. Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonluk kupasından sonra Kanuni Bulvarı yapımı nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen vatandaşların direnişi 2. sırayı alır. Hemen, hemen her gün bir program yapıyorlar. Sosyal medyada olsun sahada olsun her yerde varlar. Mecliste, meydanda, karşılamalar her yerde. Arazilerinin bir kısmının bedelsiz olarak ellerinden alınacağını söylüyorlar. Umarız bu durum kısa zamanda çözülür, şike davasına benzemez.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim