MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, çalışmalarını Taka Gazetesi’ne değerlendirdi:
 
Trabzon’un sevilen siyasetçilerinden Murat Gedikli… Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı görevine geldiğinden beri dur durak bilmiyor. Ortahisar’ın her yerinde olan ve bitmek bilmeyen enerjisiyle dava için çalışan bir başkan. Koltuk değil, hizmet sevdalısı bir insan. İlçe başkanı olarak kısa sürede 7’den 70’e herkesin takdirini alan bir siyasetçi. Hem 2019 seçimlerinin zeminini hazırlıyor hem de vatandaşların sorunlarını mercek altına alıp çözüm için neler yapılabileceğinin hesaplarını yapıyor. Murat Gedikli adını bundan sonraki süreçte sıkça duyacağız. Ortahisar İlçe Başkanlığına renk katan sıcakkanlılığı ve samimiyetiyle yoluna devam eden Başkan Gedikli çalışmalarını Taka Gazetesi’ne anlattı.


Birlikte Güzel Günler Göreceğiz
 
TAKA: Başkanlığa geldiğiniz günden beri harıl harıl çalışıyorsunuz. Bize bu çalışmalardan bahseder misiniz?
 
MURAT GEDİKLİ: Eylül ayında gerçekleşen kongre ile çalışmalara başladık. O günden beri de oturduğumuz yok. Sabah 8’de başlıyoruz akşama kadar sahadayız. Ziyaretlerimize önce bürokrasiyle başladık. Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklarımız olmak üzere tüm kurumlarımız gezdik. STK’larımızı ziyaret ettik. Muhtarlarımızla görüştük, görüşmelerimiz devam ediyor. Bunları yaparken mahalle teşkilatlarımızı oluşturuluyoruz. Çok güzel katılımlar var. Güzel şeyler yapacağız hep birlikte.
 
MHP Hep Doğru Tavrı Aldı
 
Sahadan gelen tepkiler çok iyi. Her evden mutlaka bir oy MHP’ye verileceğini ve AK Parti’den bize oy kayacağı görülüyor. Bunun yanında son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanımızın yapmış olduğu tavırdan sonra çoğu kişinin bana söylediği Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verileceği Milliyetçi Hareket Partisi’nin de meclise çok güçlü bir şekilde girmesinin istenildiği. Geçmişe baktığımız zaman 15 yıl boyunca çok büyük sıkıntılar vardı. Bu durumlarda da MHP hep doğru tavrı aldı.
 

Herkes İnanıyor Ve Görüyor
 
Arkaya dönüp baktığımız zaman MHP’nin yapmış olduğu hamlelerin doğru olduğu anlaşıldı. Vatandaşlarda artık bunu görüyor. Vatan, millet için ülkenin bekası için ne gerekiyorsa MHP ve Ülkücü Hareketin bunu yapacağını herkes biliyor, inanıyor ve görüyor. Mecliste temsil oranında ben MHP’nin oy patlaması yapacağına inanıyorum. Yüzde veremem ama yüzde 20-35 arası bir rakam verebilirim. Tablo bu. Bunu sadece ziyaretlerde değil sahada da görüyoruz. Aşağı yukarı 85 mahallemiz var. Mahalle muhtarlarımızdan yaklaşık 45 tanesini ziyaret ettik. Yüzde 90 olumlu izlenim aldık. Mahalle muhtarlarımızın birinci sırada ki önceliği mahalleye nasıl iyi bir şey yapabilirimdir. Mahalle’nin sorunlarını iletebilirimdir. Ama az çok izlenimlerden konuşmalardan neyin ne olduğunu anlayabiliyoruz.
 
İlçe Başkanlığı Hayallerin de Üstündedir
 
TAKA: Yerelde diğer partilerde de hareketlenmeler var bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 

MURAT GEDİKLİ: Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak Ortahisar Belediyesinin en güzlü adayı kendimizi görüyorum. Burayı almak bizim için zor olmayacak. Çünkü MHP Ortahisar teşkilatı olarak 30 kişiden oluşuyoruz. Normalde 23 asıl 7 yedekti. Ben kongreye girmeden önce uzun süre çalışma yaptım. Genel başkanımızın düzeyinde il başkanımız ve tabanda yaptığımız istişareler sonucunda aday olmak istiyordum benimde görüşüm bu yöneydi. MHP gibi bir partide ilçe başkanlığı hayallerin de üstündedir. En azından bu benim için böyleydi bunu da başardık. Bunu yaparken de 180’e yakın isim listesi elimde vardı. Havuz listesi oluşturduk. Bir futbol antrenörü nasıl takımını kurarsa bende tek tek hangi arkadaşımı nerde değerlendirebilirim diye liste oluşturdum ve takım kurdum ve bu takımında yüzde 99.99 oranında başarılı olduğuna inanıyorum. Bu arkadaşlarımızın hepsi alanlarında çok dikkatli insanlar. Her kurumdan arkadaşımız var. Buda benim elimi güçlendiriyor. Başkan ne kadar başarılı olursa olsun yönetim zayıf olursa başkanın yapacak hiçbir şeyi yoktur.  Ama Allah’a şükür benim yöneticilerim yanımda olduğu için saha da hiçbir zorluk çekmiyorum. 180 kişilik bir havuz listesi vardı böyle bir takım kurarken de mecbur bana 23 kişi söylendi.  Ama ben baktım ki ben 23 kişi ile ben bu işi yapamam sayıyı artırmam lazım. Genel Merkezi’mizden rica ettik il başkanımız ile birlikte ondan sonra dediler ki bu sayıyı 30 kişiye kadar çıkartabilirsiniz. 29’da yedek yapabiliriniz. Benimde önümde 60 kişilik bir liste oldu.  Ben de bu listeyi en iyi şekilde değerlenirdim.


 
Mahallelere Hakimiz
 
Şuan baktığımız zaman mahalle teşkilatlarından pek çok partide yönetici olarak giren arkadaş yoktu. Bu sene 7-8 tane mahalle başkanımızı yönetime aldık. Bir mahallenin en az üç mahalleye hakimiyeti var. 8 mahalle kafadan zaten 35 mahalleye hakim oluyor. Diğer mahallerden de yöneticiler ile birlikte 85 mahallenin yüzde 90’ınına hakim vaziyete geldik. Böyle bir pozisyona da geldikten sonra bizim Ortahisar Belediyesini almamak gibi bir lüksümüz yok.  Ortahisar Belediyesi’ni almak tabiî ki vatandaşlarımızın desteği ile olacak. Ama ben yapılanları gördükten sonra Ortahisar Belediyesi’ne 3 hilal sanacağını asacağıma ben inanıyorum.  Önce bunu bize Allah nasip edecek sonra vatandaşlarımız takdir edecek. Yapılan çalışmalarda da bunu görüyoruz. İnşallah bir aksilik olmayacak.
 
Alt Yapı Sorunu Var
 
Ortahisar Belediyesi’ne yapmış olduğumuz ziyaretler sonrasında mahalle teşkilatları olsun, mahallede olsun saha da olsun herkes sıkıntı içerisinde. En basit örneği bir kar yağdığında yol açılmıyor. Meydan’dan Çukurçayır’a bir saatte çıkamıyorsun. Mesafe 3 kilometre yok.  Bir yanda plansız bir yanda kaçak yapılaşma var. Zaten Büyükşehir’e hiç değinmek istemiyorum. Yomra almış başını gitmiş. Ucube binalar var. Kayık ruhsatı almak bile zorken adamlar istedikleri gibi dam ruhsatı o ruhsatı bu ruhsatı alarak bu işi çok kolay halledebiliyorlar. Şimdi bunlara görüyoruz. Bir köye gidiyoruz adam diyor ki yolumuz, elektriğimiz yok. Hep alt yapı sıkıntısı var.  Sürekli bir yapma yıkma var, düzensizlik var. Bu sonuçta devletin zararı vatandaşın cebinden çıkıyor. Önce bir proje yapılır yapılacak şeyler belli olur ondan sonra açılır, kapanır gider.

 
Sıkıntıları Asgariye İndireceğiz
 
Yapılan hizmetlere bakıyoruz hepte kötü şeyler değil. Güzel şeylerde yapılıyor Allah razı olsun. Ama sıkıntıları da asgariye indirmek bizim görevimiz muhalefet olarak. Biz diyoruz zaten 2019 yılına kadar hiç bir şeyde muhalefet yapmayacağız belediye başkanımıza. Çünkü zaten sıkıntılı bir süreç, ortam sıkıntılı. Trabzon göç veren bir şehir.  İnsanların sıkıntısı var. Kime dokunsak hepsinde bir sıkıntı görüyoruz. Bizde bu sıkıntılara tuz biber olmak istemiyoruz. Ama vatandaşımızın da yanında olduğumuz için her dönem elimizden geldiği kadar bu işi asgariye nasıl indirebiliriz uğraşıyoruz. Bu sıkıntıları gördükten sonra da Ortahisar Belediye Başkanlığına daha çok talip olmak istiyoruz. Çünkü biz vatandaşımıza hizmet götüreceğiz. 15 senedir geriye giden bir Trabzon var. Aslında belediye başkanlığı seçimlerinde siyaseti 2. Planda tutmak gerekiyor.  Çünkü biz buradayız burada biz yaşayacağız.  Vatandaşımızın desteği ile birlikte Allah nasip ederse 2019’un Mart ayında Ortahisar Belediyesi’ne 3 hilal sancağını dikeceğiz.
Atakan TOK