Erdoğan, bunları yaparsa ne olur ?” başlıklı yazımı okudunuz. İki ay öncesinde yazmıştım. Sitede duruyor. Aynen şunları yazmıştım..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyona çıkıp şunları dese veya yapsa ne olur?
AK Parti Genel Başkanlığı görevini bırakacağım, Tarafsız Cumhurbaşkanı olacağım. Her partiye eşit mesafede duracağım..
Parlamenter sisteme tekrar geri getireceğiz. Bakanlar Kurulunu, meclis aritmetiğine göre her partiden  eşit olarak atayacağım..
Bir anlamda “Milli mutabakat” hükümetini kuracağım. Ekonomide “Milli Seferberlik” başlatacağım.
Siyasi Parti Genel başkanları ile görüş alış-verişinde bulunacağım. Ankara-İstanbul-İzmir başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarından brifing alacağım..
*
Büyükşehir Belediye başkanlarından brifing aldı. Siyasi parti Genel başkanları ile görüşmeye başladı.
Saadet Partisi Genel Başkanları Temel Bey ile görüştü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüşeceği söyleniyor.
Dikkatiniz çekti mi bilmiyorum. Rusya ve İran Devlet başkanları ile ”Üçlü Zirveyi”Çankaya Köşkü’nde yaptı.
Bütün toplantı ve ağırlama-uğurlama Külliye ’de  yapılırken, bu zirvenin Çankaya ‘da yapılmasının anlamı  vardır diye düşünüyorum..
Belki de” Gerekirse parlamenter sistemine geri döneriz”mesajıdır. Bunlar güzel ve olması gereken şeyler…
*
Bakanlar kurulu değişikliği gündemde… Her an değişebilir. Sürpriz isimler Bakanlar Kurulu’na girebilir. Türkiye’nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller’e bakanlık verilir mi, verilirse kabul eder mi?
MHP tabanı ,tavandaki birlikteliğini tavanda da yayılsın istiyor. Yanı MHP tabanı, resmi nikâh istiyor. Bürokraside ve bakanlıklarda yer almak arzusunda. Şımarmış ve beceriksiz bürokratlar gidici..
 Bakanlardan Berat Albayrak, SüleymanSoylu ve Cahit Turanyerlerini koruyacaklar. Bunu net olarak yazıyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Bey ile Soylu’dan vaz geçmez. Bu ikiliyi, sağında ve solunda tutar..
*
Bakan Berat Albayrak, Trabzon’un köklü ailelerindendir.. Meslek büyüğümüz Sadık Albayrak ’in oğludur. Baba Albayrak, bizim meslekte önemli bir isimdir. Trabzonspor’un taraftarı ve destekçisidir. Bürokrasi ve siyasetteki ‘yağcı’ takımından kurtulmak için; yazın yaylada, kışın köyde yaşıyor(Trabzon’da).Yine bu ekipten tam olarak kurtulduğu söylenemez..
Berat Bey, gücünü sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olmasından dolayı almıyor. Geçmişteki parlak başarıları kıvrak zekasi, üstün nitelikleri onun teminatıdır. AK Parti hareketinin öncü isimlerindendir. Davanın tam göbeğindedir.
*
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Partisi-DYP-Doğru Yol Partisi geleneğinden gelen başarılı siyasetçidir. Beğenin veya beğenmeyin. Eleştirin veya sevin. Bunları bir kenara koyarsanız, özellikle terör konusunda başarılı olduğunu görürsünüz.
Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekiyor
 
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanıyor. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekliyor.
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanıyor. Karadeniz’in ve merkez sağın önemli isimlerindendir.