2019 Yılı AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için zor bir yıl olacak. Nedenlerine şöyle bakıyorum;
Sadece benim görebildiklerim
1-Dünya kalkmış üzerine geliyor ve sen neden ülkeni kalkındırmaya bağımsız yapmaya çalışıyorsun diye saldırıyorlar.
2- 2001 yılından beri ekibini sürekli değişti. Bir çok yol arkadaşı dışarıda kaldı. Bunların bazıları siyaset yapmak için henüz siyaset yapmak için enerjilerini tüketmemiş.
Abdullah Gül ağırdan ağırdan sahaya inmek istiyor. Şanlıurfa’da program yapmış ilgi de görmüş.
3- FETÖ olayı öylesine karıştı ki;
Düşünün Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun bile Fetullah Gülen ile yemekte fotoğrafı çıktı.
4-Amerika Birleşik Devletleri ilk kez üzerimizi bu kadar açık ve sert geliyor. Dahası şunu da söyleyebiliriz; Cumhuriyet tarihinde ilk kez dost bildiğimiz (!) ABD’nin foyasını ortay çıkardık.
Bütün bunların yanında örgüt seçimleri var. Tayyip Erdoğan parti genel başkanı olarak “Metal” yorgunluğu diyor dinlenmesini istedikleri ise “Ben FETÖ’cü değilim” diye birbirine bakıyor.
Kimse üzerine alınmıyor.
Yani görünün şu ki; Milletvekilleri olsun, yöneticiler olsun. Belediye Başkanları olsun kimse fedakarlık noktasında değil.
Kuşkusuz AK Parti’de Tayyip Erdoğan yalnız değil. Ama atılacak her adımda onun gözünün içine bakılıyor.  İstanbul’da düğünde ki bir fotoğraf karesi Tayyip Erdoğan’ın ve Süleyman Soylu’nun boş durmadığını gösteriyor.
Sevin sevmeyin Tansu Çiller siyasete yüzde 9,8 ile veda etti. O günden sonra hiç ortaya çıkmadı.
Arandı,
Terör ile mücadelede kayıp verdiğimizde “gaf yapardı ama teröre aman vermezdi” serzenişlerini duyduk.
Soylu’nun İçişleri Bakanı olmasıyla bu serzenişler ortadan kalktı. Ancak Çiller’in potansiyeli azalsa da duruyor.
Eşi Özer Çiller ile birlikte Soylu ve Minder ailelerinin nikah törenine katılan Tansu Çiller’in son dönem de acı da ve sevinçte Tayyip Erdoğan’ın yanında gözükmesi bir tesadüf mü?
Kuşkusuz Erdoğan duygusal bir lider değil. Vefası var ama en zor dönem de bile ayakta durarak devam etmek istiyor. Geçeceği zor yollar var.
Hele de muhalefetin ona karşı sertleştiği bu süreçte farklı siyasi düşünceden isimleri yanına alarak tek adam suçlamalarını da kırmak istiyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti 2019 yılında birkaç alanda mücadele edecek.
Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri Tayyip Erdoğan için başkanlık kadar önemli. Biraz da kulis bilgisi vererek bitirelim; Ankara Belediye Başkanlığı için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun adı konuşuluyor. Diğer bir isim ise Ekonomiden Sorumlu eski Bakan Ali Babacan.
İstanbul en kritik yer. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder deniyor. Başbakan Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu metropol için başkan adayı deniyor.
Türkiye’ye TOKİ Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak damga vurmuş isim Erdoğan Bayraktar’da İstanbul’da başkan adaylığı için konuşuluyor ve isteniyor.
Bayraktar İstanbul’un adayı olur veya olmaz ama 2019 Türkiye’sinde siyasette ve hizmette etkin olacak. Bunu Karadeniz insanı da bekliyor.
İstanbul’da iki parti yarışacak AK Parti ve CHP.
Bu gün ki kamplaşma devam ederse AK Parti ve diğerleri sandıkta işbirliğine gidebilir. AK Parti’nin İstanbul için korkusu da bu.