Tüm spor kamuoyu Göztepe maçında hakem hatalarından bahsediyor, bu görüşe sonuna kadar katılıyorum. Erman Toroğlu’nun da dediği gibi bu yıl organize işler yapılıyor. Ama bu Trabzonspor’un başına ilk kez gelmiyor ki. TFF denen omurgasız kurum bu takımın kaç tane şampiyonluğunu, kişiliksiz, adamlıktan yoksun, insanlıktan nasibini alamamış kendilerini hakem diye adlandıran şahsiyetlerle çalmadımı.

Hatırlarsanız daha önce özellikle şike sürecinde, büyük diye tabir edilen kulüplerin başkanları, bu işin içinde büyük rant var, bu rantı hamsilere yediremeyiz diye beyanatlar vermedilermi. Trabzonspor ne zaman ayağa kalksa bir kirli oyunun içinde buluyor kendini. Dün Ağaoğlu’nun açıklamaları ve isyanı çok doğru ve haklı bir isyan ama daha önce olduğu gibi sadece bir beyanattan öteye gidemeyecek, işte üzücü olanda budur. Trabzonsporluyum diyen milyonlar, bu takımın mağduriyeti karşısında sessiz kalmaya devam ederse, gereken kişilere gerekli tepkiyi göstermezse, bırakın şampiyonluğu, ilk üçe girmemiz bile mümkün görünmüyor.

Birde işin teknik boyutu var ki, biz bu konuda kendimizi sorgulamadığımız için takım hergün biraz daha geriye gidiyor. Lig başından beri takım çok kötü (Daha kötüsü Olamaz) bir oyun sergiliyor. Bu kötü oyunu herkes oyuncuların yetersizliğine bağlıyor, haklı olabilirsiniz ama teknik ekibin yeterliliği konusunda kimseden ses çıkmıyor. Sahada bırakın koşmayı yürümekten bile aciz bir oyuncu gurubu var. Ligin 10. Haftasına geldik ama takımda hiçbir gelişme göremiyorum. Tabiki oyuncuların da bazen kötü günleri olabilir, ama bu kötü oyun lig boyunca birkaç maçta olur, 10 hafta boyunca sürdürülürse burada çok ciddi bir var demektir.

Ligin sonunu 10. haftada gördük, bu yılki şampiyon belli ki kapalı kapılar arkasında belirlenmiş.İki yıl Beşiktaş ve iki yıl Galatasaray şampiyonluk ipini göğüsledi, şimdi sıra Fenerbahçe’de. Dolayısı ile Trabzonspor’un yapması gereken, mecburiyetten değil, olması gerektiği için bu takıma hiçbir şey vermeyen yabacı oyunculardan acilen vazgeçip, büyük umutlar bağlanarak takıma kazandırılan yerli oyuncuların sahaya sürülerek, koşan mücadele eden rakibin oyununa reaksiyon gösteren bir takım oluşturulmasıdır. Çünkü geçen yıl bu cesur hamlenin Trabzonspor’a neler kazandırdığını gördük. Teknik ekip inadından vazgeçerek bu hamleyi acilen yapmazsa, bu inadın bedelini bu camia yine büyük bir hüsranla ödeyecektir. Böylesine ruhsuz oyuncuları izlemek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum ve bize bu ruhsuz oyuncuları ve oyunu kimsenin izlettirmeye hakkı da yok.

TFF Trabzonspor’a MHK aracılığı ile ceza kesiyor, bunu anlayabiliyorum ama Ünal Karaman oyuncu tercihleri ile neyin cezasını kesiyor işte onu anlayamıyorum.