Munzur nehrinde gerçekleşen Dünya Rafting Şampiyonasına 22 ülkeden 800 sporcu katıldı.

Munzur Nehrinde Büyük Coşku



Tunceli’de 13 Haziran’da sona erecek Dünya Rafting Şampiyonasına katılan Ahmet Külekçi hem sporcularla birlikte rafting yaptı hem de Trabzonspor forması ile şampiyonanın kortej yürüyüşüne katılım gösterdi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde  Kardeş Şehirler ve Biz Anadolu’yuz proje koordinatörlüğünü yapan Külekçi şampiyonanın ülke ve dünya kardeşliğine yönelik mesajların verildiği çok anlamlı ve değerli bir organizasyon olduğunu ifade etti.


22 Ülkeden 800 Sporcu Katıldı

Tunceli’de hayatın her alanında büyük değişimlerin yaşandığını dile getiren Külekçi “Devletimizin terörle mücadele kararlılığı bölge halkının güvenini ve desteğini alıyor. Daha düne kadar terörle anılan Tunceli’de bugün Fransa’dan İtalya’ya Rusya’dan Çin’e kadar 800 sporcunun katılımı ile dünya rafting şampiyonası yapılıyor ve insanlar Munzur nehrinde spor yapıp pikniğine gidebiliyorsa özgürce sokaklarında gezebiliyorsa gelinen noktanın göstergesidir. Tunceli’ye gelenler kendisini Antalya’ya gelmiş sayabilir bu kadar net söylüyorum” dedi.



Vali Sonel’in Emeği Büyük

Tunceli’de son 2 yılda büyük değişim ve yeniliklerde eski Of kaymakamı  vali Tuncay Sonel’in imzası olduğunu da ifade eden Ahmet Külekçi  şunları söyledi. “Sayın Valimiz Tunceli’nin kaderini değiştirdi. Bu büyük organizasyonda emeği büyük. Ayrıca  Dünya Rafting Federasyonu (WRF) Başkanı DaniloBarmaz, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci  Rizeli hemşerimiz  Fikret Yardımcı’ya da özel teşekkür etmek gerek”