Mardinli oyuncu tahrik etti olay çıktı, darp edilen Arsinli Kaleci Ercan hastaneye kaldırıldı, maç penaltı atışlarında yarıda kaldı
 
Bölgesel Amatör Lig 3.Lig’e yükselme Play-Off 2.Kademe maçında Arsinspor dün Mardin 47 Spor ile karşı karşıya geldi. Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan müsabakanın 52.dakikasında Abdul Rezzak Omar’ın penaltı golü ile Arsinspor 1-0 öne geçti. Sarı-Siyahlılar. 82.dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. 90 dakika 1-1 sona erdi. Uzatma bölümlerinde de sonuç değişmeyince penaltı atışlarına gidildi. İlk 5’er penaltı atışlarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. 

Mardin 47 Spor’un 8-7’e öne geçtiği penaltı atışını gole çeviren 7 numaralı futbolcu Suat Mutlu, Arsinsporlu taraftarların bulunduğu tribünlere el-kol hareketi yapınca her iki takım futbolcuları arasında kavga yaşandı. Güvenlik güçleri olaylara müdahale etmeye çalıştı. Olaylar esnasında Arsinspor’un kalecisi Ercan aldığı darbesonrası bayılınca Sarı-Siyahıl kaleci ambulansla hastaneye götürüldü. Olayların yatışması uzun sürünce hakemler soyunma odasına gitti. Daha sonra karşılaşmanın hakemi Burak Taşkınsoy karşılaşmayı tatil etti. Karşılaşmanın sonucu ile ilgili karar da Futbol Federasyonu’na bırakıldı. Federasyonu’nun vereceği karara göre 3.Lig’e yükselecek takım netlik kazanacak. 

Başkan Hastanede Vekil Tribünde

Erzurum’da oynanan ve penaltılar atılırken yarım kalan maçta Mardin taraftarları ve futbolcularının saldırısı sonucu kaleci ağır darp edildi. Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen kaleci ile birlikte hastaneye gitti, ilk tedavilerini yaptırdı ve ardından tekrar taraftarların arasına döndü. Başkan Şen, ‘Daha önce Düzyurt’ta oynayan oyuncu tahrik etti. Böyle olmamalıydı’ dedi. Bu arada Trabzon milletvekili Muhammet Balta da Erzurum’da taraftarların arasına girerek, ‘Emniyet mensupları sizlere ne derse onu yapın. Artık yeni olaylara sebebiyet veren Arsinspor tarftarı olmasın’ diye konuştu.