İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Hemşerileri İle Buluştu
 
Binlerce Kişi Katıldı
 
CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.
 
“Trabzon’un uşağı kötü söz söylemez ''
 
CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla adeta miting havasında yapıldı. Ekrem İmamoğlu burada açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, ''Bu meydanda çocukluğumda heyecanla milli bayramlarda yürüyüş yapmanın heyecanıyla gelirdim. Burada protokol olurdu. Burada bayram yürüyüşü yapardık. Tüm heyecanımla bir Türk çocuğu olarak yürürken bayrağını hisseden, milletini hissetmeyi bilen Cumhuriyetçi bir insanız, Atatürk’ün evladıyız. Ne mutlu bana. Tam liseyi bitirene kadar bu güzel şehirde her anına eşlik etmiş bütün benliğile burada olan kardeşinizim. Akçaabat’ın Cevizli köyünde doğmuş, Sera’da çocukluğu ve gençliği geçmiş. Yıldızlıda ve oradaki çocukluk arkadaşlarıyla pazar kapı mahallesinde rahmetli dedemler selam alı vermeyi öğrenen küçücük boyuyla dedesine eşlik eden bir evlat olarak beni bilin” dedi.

 
Gençlerin Ekrem Abisiyim
 
İmamoğlu açıklamasında, “Ben İstanbul’dan Türkiye’nin dört bir yanından 81 ilin insanının selamını getirdim. İstanbul’un selamını getirdim. Değerli dostlarım. Bu yola çıktığımız ilk günden itibaren milletimize ve insanlarımıza hep güzel şeyler söylemek istedim. Milletimizin güzel şeylere ihtiyacı var. Kötü dilden kim ne fayda görmüş. Ben Trabzon’un bir uşağıyım. Trabzon’un uşağı kötü söz söylemez. Milletine örnek oluruz. Beni seyreden beni gören Trabzon’un gençleri diyecek ki işte ben Ekrem abi gibi olmak istiyorum. Ben bu şehrin gençlerinin Ekrem abisiyim. O zaman benim sorunluluğum büyük. O zaman onlara göre hareket etmem lazım.” İfadelerini kullandı.
 

Tedavi Edeceğiz
 

İmamoğlu şunları kaydetti, “İstanbul’da bir süreç yaşadım. Benim İstanbul’da 4 milyon oy almış bir kardeşiniz olarak seçimi kazanmış bir belediye başkanıyım. Ama Demokrasiye sıkıntı verdiler. Bir avuç insan Türkiye’nin demokrasisine sıkıntı verdi. Hep beraber mücadele edeceğiz. Hep beraber bu süreci tamir edeceğiz. Bizim milletimizin hemşehrilerimiz insanlarımız Cumhuriyet’e, demokrasiye, özgürlüğe alışmış insanımızdır. Bizim milletimiz tam bağımsız Türkiye diyen insanlarımızdır. Bu süreci biz tedavi ederken bazıları kötü sözler ifade edebilirler. Çaldılar diyebilirler ama bunun bir önemi yok. Biz yapacağımız işe bakıyoruz. Bir avuç insanı bu yaptığı yanlıştan kurtarmak istiyoruz.  İlerleyen seçimlerim artık tartışmalı olacağı bir sürecin arkasındayız. 

İstanbul büyükşehir belediyesinin seçiminde yeninden seçileceğinizin bir kardeşiniz olarak şunu hatırlatmak istiyorum. Aynı zamanda demokrasi mücadele vereceğim. Burada bulunan tüm hemşerimize ihtiyacım var. Bana dua edin ve mutlaka İstanbul’daki yakınlarınızla konuşun. Konuşuyor değil mi? Ben bu sürecin hızla tamir edeceğim. Ramazan ayını başından iptali açıklayan insanlar Ramazan ayının sonunda iptalin anlamsız olduğunu açıkladılar.”
 
Rum İddialarına Trabzon’dan Cevap Verdi
 
İmamoğlu çağrıda bulunarak, ''Neymiş Ekrem yunanmış. Ben olsam yerinizde gülerim bunlara. Yuhalamak bile nefesinizi yorar. Neymiş Ekrem Pontus’muş neymiş Ekrem teröristmiş. Bana dün köyümü ziyaret ederken gazeteci arkadaşlar dedi ki terör örgütünün kucağı vs bende dedimki ben sadece anamın kucağını biliyorum. Birde anamın babamın ocağı olan köyümü biliyorum.

Bunu söyleyen dile getiren insanlara Allah akıl versin. Allah akıl versin. Allah akıl versin. Bir şey bulamıyorlar Ekrem’in inancıyla uğraşıyorlar, etkin kökeniyle uğraşıyorlar. Benim ailemi bu şehirde yaşayan herkes bilir. Ama etnik köken üzerinden insana hakaret edilmez. Bu ülkede yaşanan Rum, Ermeni, Süryani ve her vatandaşa saygı duyan bir ahlaka sahibim. Ne demek istiyorsunuz? Bununla da yetinmiyorlar inancımı da ölçmeye kalkıyorlar. Bunları anlamış değilim. Size bakıyorlar hangi partiden olduğunu anlıyorlar. Size bakıyorlar inancınızı da anlıyorlar. Yani Allah akıl versin diyorum ya. Cenneti cehennemi bile bugünde tanımlayacaklar. Bunlara Allah akıl fikir versin. Diyorlar ki Ekrem vatansever yada değil, terörist yada değil herkese söylüyorum. Sizde biliyorsunuz ki bu ülkede 82 milyon vatansever var.
 
Sizi Çok Seviyorum, Bayramınız Mübarek Olsun
 
 Burada olan hemşerilerim İstanbul’daki hemşehrilerimizi aramalılar. Bu sürecin partiler üzerine bir seçim olduğunu anlatmalısınız. Bunu hep birlikte başaracağız. Ben asla yalnız yürümeyeceğimi biliyorum. Özellikle sizlerin yanında olduğumu biliyorum.

Beni güçlü kılacağınızı biliyorum. Bu yürekli kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Ekrem abi bize umut dedi gençler. Bir dediler ki Ekrem abi sen çalış çabala biz biliyoruz ki her şeye çok güzel olacak. Öyle değil mi Trabzon (evet sözleri). Ben bu güzel şehrimin insanlarına kalbimdeki tüm sevgiyi iletiyorum. Sizi çok seviyorum. İyiki varsınız. Bayramınız mübarek olsun. Benim için dua edin. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla'' diye konuştu.