Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim çalışmaları için Trabzon'da miting düzenledi.
 
Trabzon Atatürk Alanı’nda büyük katılımın olduğu miting öncesinde partililere seslenen AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, “Sandığa giderek mutlaka oyumuzu kullanalım” çağrısı yaptı. Haydar Revi, millet ittifakını da eleştirerek “Biz onları çok da dert etmiyoruz. Bizim derdimiz Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize hizmet etmek” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kısa bir konuşma yaparak katılanlara teşekkür etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da mitingde söz aldı.
 
Bizim Dermanımız Trabzon’dur
 
Konuşmaların ardından konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un tüm ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlara selamlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları şöyle oldu: “Bizim dermanımız Trabzon’dur, Karadeniz’dir, Türkiye’dir. Buradan Trabzon’un tüm ilçelerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Mübarek Ramazan’ı şerifin son 2 günündeyiz. Cuma günü de inşallah bayrama hasıl olacağız. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Trabzonlu adamın hasını iyi bilir. Trabzonlu siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim bu ülkeye hizmet etmiş, kim lafla oyalıyor Trabzonlu çok iyi bilir. Trabzon’u seçimden seçime hatırlayanları da omuz omuza yürüyenleri de iyi bilir.
 
Sizlerin Desteğiyle Türkiye Şahlanacak
 
Biz Trabzon’un karşısına Cumhur ittifakıyla geliyoruz. Peki, onlar sizin karşınıza kimlerle geliyor? Milletvekili transferinden başlayın yapmadıkları rezillik kalmadı. Bunlar siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Peki, Trabzon 24 Haziran’da bunlara iyi bir cevap verecek mi?  Peki Trabzon 24 Haziran’da tercihinizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu? Biliyorsunuz bu seçimlere MHP ile yani ülkücü arkadaşlarımızla ittifak ile giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirası Alperenler de var. Bazıları alavere dalavere yapıyor. Kimse bu oyuna gelmesin. İnşallah sizlerin desteğiyle Türkiye şahlanacak. Biz hizmet siyaseti derken bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız icraatlar, yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz.
 
Yatırımları Sıraladı
 
Son 16 yılda Trabzon’a şu yatırımları yaptık. 28 katrilyon yaptık, laf değil icraat yaptık. Eğitimde 2751 adet yeni derslik kazandırdık, Trabzon’da 2. Devlet üniversitesi kurduk. Trabzon üniversitesi hayırlı olsun. 8880 kişilik yurt binaları yaptık. Birkaç yıla kadar Trabzon Arsin ve Beşikdüzü’nde 2800 kişilik yurt binalarını da faaliyete geçiriyoruz. Trabzon demek biraz da futbol demektir. Trabzon’a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol güneş stadını kazandırdık. Biz söz veririz ve yaparız. İnşallah bu stat Trabzon’un gelecekteki şampiyonluk maçlarının oynandığı yer olacaktır. Peki Hüseyin Avni Aker, Akçaabat ne olacak? Tabi ki Millet bahçesi olacak. Şimdi ham bir hazırlık yaptık. Üzerinde çalıştırıyorum. Size bir izleteyim. Gördüğünüz gibi içerde müzeler de var. Millet kıraathanesi de var. Yetmez daha çalışacağız, önce benim beğenmem lazım.
 
Kıraat Okumaktır Bay Kemal
 
Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor. Kıraat okumaktır Bay Kemal. Ben biraz bilirim Arapçayı. Bay muharrem, kıraathane okuma evi demektir. Bundan sonra gençlerimizi biz medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. O kötü alışkanlıkları olanları kurtaralım istiyoruz. Zeytinburnu’ndaki kıraathanede kek var çay var. Ben kek diyorum onlar keklik anlıyor, daha ne diyeyim. Bu diyor işsizlerin alametidir. Burada öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanıyor, burası 24 saat açık. Çocuklarımız elden gidiyor, onları kurtarmak için ile ve ilçelere göre gerekirse 800 metrekare büyüklüğünde millet kıraathaneleri yapacağız. Trabzon’a da yakışır. Öğrenciler gayet sakin, hepsinin kendine ait bölünmüş yerleri var. İnşallah başarıdan başarıya yürüsünler.
 
1 Katrilyon 300 Trilyon Liralık Destek Verdik
 
Trabzon’a 45 sağlık tesisi yaptık ve 5 tanesinin inşası halen devam ediyor. Trabzon’a 1200 yataklı şehir hastanesi kazandırıyoruz, proje çalışması devam ediyor. Trabzon’da yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, gazi engelli, yaşlılarımıza toplam 1 katrilyon 300 trilyon liralık destek verdik. Bay Kemal bundan haberin var mı? Biz Trabzon’un karşısına Cumhur ittifakıyla geliyoruz. Peki, onlar sizin karşınıza kimlerle geliyor? Milletvekili transferinden başlayın yapmadıkları rezillik kalmadı. Bunlar siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Peki, Trabzon 24 Haziran’da bunlara iyi bir cevap verecek mi?  Peki Trabzon 24 Haziran’da tercihinizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu? Biliyorsunuz bu seçimlere MHP ile yani ülkücü arkadaşlarımızla ittifak ile giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirası Alperenler de var. Bazıları alavere dalavere yapıyor. Kimse bu oyuna gelmesin. İnşallah sizlerin desteğiyle Türkiye şahlanacak. Biz hizmet siyaseti derken bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız icraatlar, yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz.
 
Yetmez Daha Çalışacağız
 
Son 16 yılda Trabzon’a şu yatırımları yaptık. 28 katrilyon yaptık, laf değil icraat yaptık. Eğitimde 2751 adet yeni derslik kazandırdık, Trabzon’da 2. Devlet üniversitesi kurduk. Trabzon üniversitesi hayırlı olsun. 8880 kişilik yurt binaları yaptık. Birkaç yıla kadar Trabzon Arsin ve Beşikdüzü’nde 2800 kişilik yurt binalarını da faaliyete geçiriyoruz. Trabzon demek biraz da futbol demektir. Trabzon’a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol güneş stadını kazandırdık. Biz söz veririz ve yaparız. İnşallah bu stat Trabzon’un gelecekteki şampiyonluk maçlarının oynandığı yer olacaktır. Peki Hüseyin Avni Aker, Akçaabat ne olacak? Tabi ki Millet bahçesi olacak. Şimdi ham bir hazırlık yaptık. Üzerinde çalıştırıyorum. Size bir izleteyim. Gördüğünüz gibi içerde müzeler de var. Millet kıraathanesi de var. Yetmez daha çalışacağız, önce benim beğenmem lazım.
 
1200 Yataklı Şehir Hastanesi
 
Trabzon’a 45 sağlık tesisi yaptık ve 5 tanesinin inşası halen devam ediyor. Trabzon’a 1200 yataklı şehir hastanesi kazandırıyoruz, proje çalışması devam ediyor. Trabzon’da yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, gazi engelli, yaşlılarımıza toplam 1 katrilyon 300 trilyon liralık destek verdik. Bay Kemal bundan haberin var mı? Çıkmış bay Kemal Malatya’da geçen gün esnaf, çiftçi kardeşim büyüme paralarından cebinize girdi mi diyor. Bu kardeşlerimize verdiğimiz destek buradan gidiyor. Bizim milli bütçenin dışında da kaynaklarımız var, sen bilmezsin bunları. TOKİ vasıtasıyla 8 bin konut projesini hayata geçirdik. Ayasofya, Reşadiye, Karadeniz sahil yolunda 6 adet olmak üzere 9 tüneli yapıp trafiğe açık bay Kemal. Maliyeti 4,2 katrilyon olan 20 adet yol projemizin yapımı devam ediyor ve tamamı da 2 yıla kadar tamamlanıyor. Bunlardan biri Trabzon şehir geçişi devlet yolu. Kanuni yoluyla Akyazı ve sahil yolunda oluşan bu projede 12 köprülü kavşak ve 17 tünel bulunuyor. Tamamlanan kesimleri etap etap trafiğe açıyoruz. Karadeniz’i doğu Anadolu’ya bağlayan tarihi İpekyolu güzergahında ulunan Zigana dağını aşılmaz olmaktan çıkartıyoruz. Zigana yolu ve bağlantı tünellerini önümüzdeki yıl inşallah bitiriyoruz. Tünel, Trabzon limanını Türkiye’nin önemli limanlarından biri olmasını sağlayacak.
 
Hızlı Treni Planlıyoruz
 
Buradan Ovit’e gidiyor ve Ovit tüneliyle bağlantı yollarını bugün açıyoruz. Oradan siz de istifade edeceksiniz. Bu aynı zamanda Trabzon’un projesidir. Trabzon’u hızlı tren projesinden mahrum edemeyiz. Trabzon Erzincan güzergâhında bir hızlı tren projesi yapıyoruz. Etüdüne başlıyoruz. Havalimanımızı son 16 yılda modernize edip büyüttük. 2003 yılında 429 bin olan yolcu trafiği 2017’de 4 milyon 153 bine ulaştı. Sürmene’ye Of’a Vakfıkebir’e Arsin’e yeni balıklı barınakları inşa ettik Trabzon limanını onardık. Atasu barajıyla Trabzon’un 2025 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşıladık. Şehir merkeziyle Yomra arasındaki yerlerin içme suyu ihtiyacı için modern bir arıtma tesisi inşa ediyoruz. Karadeniz’de taşkınlar hep sıkıntı olmuştur, üst havzalarda teraslama, alt havzalarda dere ıslah çalışması yürütüyoruz. Solaklı vadisinde Of Çaykara arasındaki 27 km’lik güzergahta örnek projeyi hayata geçirdik. Trabzon’un güzelliklerini tabiat turizmine kazandırarak Altındere mili parkıyla Sera gölü ve Uzun gölün de arasında bulunduğu 8 tabiat parkında gerekli çalışmaları yapıyoruz.
 
Fındık Seçimden Sonra
 
Trabzon’a toplam 1,7 katrilyon liralık tarımsal destek verdik, bay Kemal çiftçi aç diyor. Lan 1,7 katrilyondan bahsediyoruz. Bu yıl fındık nasıl ne durumdayız? Verim iyi mi? Fındıkla ilgili bazı sıkıntıların olduğundan arkadaşlarım haberdar etti. Üreticileri mağdur etmeyecek bir çözümü de seçimin ardında bulacağız. 74 bin Trabzonlu kardeşimizi İŞKUR’la iş sahibi yaptık. Trabzon’a bir Teknokent ve araştırma geliştirme merkezi kurduk. Pazar kapıda 26 dönümlük alanda toplantı konferans salonu kurs atölye aşeviyle şehrimize büyük bir külliye kazandırılıyor. Burası en kısa sürede bitirilip hizmete girecek yatırım adası ve endüstri bölgesiyle Türkiye’nin ilk deniz dolgulu sanayi alanını oluşturuyoruz. 7 bin kişiye istihdam sağlanacak ve inşallah bölgenin ilanını bu yıl içinde gerçekleştiriyoruz.
Elf SARIMEHMET