Geçen yılki kadro yapısını bozmayan takımların başında Trabzonspor geliyor. 2.lig takımlarıyla yaptığı 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bordo-Mavililer önceki akşam 1.lig takımı Zilina ile oynadıkları maçı 4-3 kazandılar.
Sevgili Okurlar, Rodellega’dan başlayacağım.
Çünkü Rodellega 3-3 biter maçta ceza sahasının dışı ve kenarından 2 bozuka çıkardı.
Rodellega sprinter ve yakaladığında iyi vuruşlar yapabilen bir golcü.
Eğer Burak Yılmaz ile bir ikili oluşturursa Trabzonspor’a çok ciddi katkı yapacaktır diye düşünüyorum.
Trabzonspor’un etkili olacağı bölge orta saha.
Yusuf Yazıcı formda.
Okay o bölgenin değişmezi,
Kucka golle buluştu.
Ve Önazi.

Zilina karşısında 2 asist yaptı ve sahada basmadık yer bırakmadı.
Trabzonspor’a ne lazım?
Trabzonspor’a bir stoper, bir de alternatif golcü lazım.
Sosa olsa iyi olur, olmaz ise dünyanın sonu değil.
Bana göre lige en hazır kadro Trabzonspor.
Konya maçı önemli.
Eğer Konya maçını aşarsak Fenere karşı Trabzonspor favoridir.
Ersun Yanal ve Aykut Kocaman.
İki iyi taktiksen. Biz Ersun hocanın alt edeceğini düşünüyoruz.

Ne İmparator, Ne Hain!

Dün Fatih Terim’i kahraman yapıp bugün onu çöpe atmayan kalkanlardan değilim. Benim Fatih Terim’e itirazım şundan: Milli takımın uçağında Arda Turan gazeteci Bilal Meşe’yi sinkaflı sözler söylüyor ve saldırıyor, sen bunları duyuyorsun ve müdahale etmiyorsun. Peki, Alaçatı daki olayda nasıl oluyorda mekan basıp hesap soruyorsun.’
Bir diğeri ise Rüştü’nün eleştirileri. Rüştü yazar. Eleştirebilir. Eleştirdi diye hemen üstü kapalı mafyavari tehdit etmenin anlamı ne? Bunlar başlı başına kovulma grekçesi. Ama göreve gelse de kazanan Fatih Terim, gitse de kazanan Fatih Terim. İddiaya göre 14 milyon TL’lik bir tazminatı var ve bu parayı da giderken alacak. Milli takıma gelen de kim olursa olsun işi zor olacak. Yazık Türk futboluna. Hak edeni tukaka yapan, hak etmeyi imparator.

Özkan Sümer’in Başsız Fotoları

Yıl 1980..Trabzonspor futbol takımı idman yapıpor. Teknik direktör Özkan Sümer. Foto muhabirleri de idmanı izliyor. Bu sırada foto muhabirlerinden birisi fotoğraf makinesini Özkan hocaya verir ve kendisinin de bulunduğu futbolcu topluluğu ile resim çekmesini ister. Özkan hoca resmi çeker ve makineyi gazeteciye verir. Gazeteci de laboratuara girer ve fotoğrafı tab etmeye çalışır, fotoğraf  çıkar ki, birçok oyuncunun başı yok. O haliyle gazeteci fotoğrafı Özkan hocaya gösterir ve çekemediğini söyler, Özkan hoca da güler  ve der ki, Ben çektim, beyinsiz olanların başı çıkmadı!

Hem Doktor, Hem Ozan Hem De Gurme!

Doktor Seyit Hisoğlu Diyalizde tedavi gören hastalara öğle arasında sazla birlikte mini konser veriyordu. Seyit’in iyi bir hekim, iyi bir saz ustası olduğunu biliyorduk ama iyi bir gurme olduğunu yeni öğrendik Yıllardır çeşitli yerlerde biraraya gelen ve yemek sohbeti yapan ekip uzun zamandır buluşmamıştı. Bu kez Dr. Seyit Hisoğlu ‘sizleri ben ağırlayacağım’ dedi. Bir hafta öncesinden aldığı eti yumuşatmak için dinlendirdi, yanına muhteşem bir mantar tava yaptı. Birde elma sirkeli salata, bol fındıklı tatlı ve üzerine de tavşan kanı çay.
Ekipteki Aziz Bahadır, Sami Karaman, İbrahim İskender, Cevat Ocak, Özkan Öztürk, Efkan Sayitoğlu, Sebahattin Alemdar Doktora teşekkür ettik. Gecenin sohbeti biraz siyaset  ama önemli bir kısmını da Trabzonspor oluşturdu. Trabzonspor yönetiminden şikayet edenlere Sami Karaman ‘Bize oy verseydiniz şimdi üzülmezdiniz’ derken, VİP kombine konusunda da Efkan Sayitoğlu’na pazarlık için yetki verildi! Sebahatin Alemdar ikinci kızını da evlendirecek olmanın mutluluğu ile davetiyelerimizi dağıttı. Ekibin ağır topu Ali Haydar Gedikli’nin sunduğu mazeret ise konu eğitim olruğundan kabul gördü.

Haldız Bin Km Yol Geldi!

Macit Haldız. Türkiye’nin en önemli iş adamlarınan birisi. Kocaeli’nde yükselen değer. Macit Haldız’ın iki yeğeni var. İkisinin adı da Hüseyin Haldız. Biri Kocaeli’nde 5 otomobil bayisini koordine ediyor, Arsinspor’un eski Başkan yardımcısı.
Diğeri ise HES’lerin bölgedeki  Sorumlusu. İnşaat işiyle uğrayan Hüseyin Haldız Arsin’de. Arsinspor Başkanı ile her gelişinde tavla oynar ve sonucu da paylaşır. Dün aradı ve Sonucu bildirdi: 5-1. Sonra başlığı da attı, ‘Arsinspor Başkanı Kamil Ustaömeroğlu’nu yenmek için tam 1000 km yol geldim. Yendim. Kendine gelmesi için sağlık ocağında serum tedavisi uygulanacak.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Cemal Binler, Harun Yavruoğlu ve Mustafa Akyüz.
2-Salih Özkan, Harun Yavruoğlu Trabzon fuar alanında.