Hakan Usta. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı. Necmiati’nin efsane Başkanı Nihat Usta’nın başkan yardımcısı ve oğlu. Tayyip Erdoğan sevdalısı. Bugün değil yasaklı olduğu dönemde de öyle, Başbakanken de öyle ve Genel Başkan iken de öyle.
En zor günlerde o meydan parkında ve demokrasinin yanında. Gezi Parkı’nda, Mısır Olaylarında, 17/25 Aralıkta, 15 Temmuz’da ilk tepkiyi veren ve alanlara koşan Cumhurbaşkanının yanında duran adam. O hem bir aksiyon adamı hemde bir STK’nın Başkanı. Onu daha yakından tanımak için Ayasofya’nın nezih bahçesinde oturduk ve hem kahvaltı yaptık hem dertleştik hem de sporu ve siyaseti konuştuk:


Güçlü Bir Kariyer

TAKA: Sayın Usta Özgeçmişinizi öğrenebilir miyiz?

HAKAN USTA: 1971 Trabzon doğumluyum. İlk, Orta, Liseyi Trabzon’da okudum ve hemen akabinde KTÜ Beden eğitimi bölümünü bitirdim. Avrasya üniversitesi Kamu yönetimi, yönetim bilimlerinde yüksek lisans yaptım. 30 yıl futbol oynadım. Sırası ile Necmiatispor-Beldespor-Telekomspor-Yalıspor-Of Spor-Giresunspor-A.Sebatspor-İst Pendikspor-Ağrı Doğu Bayazıtspor formalarını giydim. Necmiati spor kulübü Asbaşkanıyım. Refah Partisi döneminde Boztepe Mahallesi Gençlik Kolu  Başkanlığı yaptım. Gençlik Kolları ve MGV teşkilatlarında görev aldım. Uzman(Nörolog )Dr. Elmas Usta ile evliyim ve 2 çocuğumuz var. Trabzon Gençlik spor il müdürlüğünde Gençlik Merkezi müdürü olarak görev yapmaktayım.

Nihat Usta Bir Efsanedir

TAKA: Sayın Usta öncelikle kutlayalım, Necmiatispor’u şampiyon yaptınız. Bunun özellikle hasta olan babanız adına da çok sevindirici olduğunu belirtelim. Yeni sezonda önemli bir kadro kuracağınızı düşünüyoruz. Necmiati Kulübü ile alakalı neler söyleyeceksiniz?


HAKAN USTA: Öncelikli olarak Necmiati ‘Geleceğin Yıldızları’ anlamına gelmektir. Gayemiz memleket gençlerinin spor alışkanlıklarını artırmak. Bu amaç doğrultusunda 1923 yılında kurulan kulübümüzde 50 yıldır başkanlık yapan Nihat Usta’yı efsane olarak görüyorum. Nihat Usta’nın önderliğinde kulübümüz yaşamakta. Babam bu kulübe malzemecilikten, antrenörlükten, yöneticilikten en üst kademesi başkanlığa kadar 50 yılını verdi. Bizlerde bu bayrağı en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz. Necmiatispor 13-03-1923 kurulduğunda kültür, sanat, spor kulübü olarak kuruldu amaç birlik ve beraberliği sağlamak gençleri vatana millete sağlıklı bireyler kazandırmaktır. Burada özellikle şunu belirtmeliyim Necmiati’nin kökünde Gazi Mustafa Kemal var, Necmiati kökünde Onursal Başkanımız Necmettin Erbakan var, bu tarih kitaplarında yerini almıştır.

Necmiati 52 sene aralıksız hizmet etmiş Ali Nihat Usta var. Bende bu bayrağı kardeşim Erhan usta ve bizden sonra gelecek evlatlarımıza aktarmak istiyoruz. Necmiatispor Onursal Başkanı Cennet mekan Necmettin Erbakan hocamızla vefatından önce Trabzon’da konuştuğumda, isminin olduğu, yaşatıldığı bir futbol ve kültür evi düşüncemizi paylaştık. Bizleri Ankara’ya davet etti ve sonraki sürede vefat ettiği için bu projeyi hayata geçiremedik. Erbakan Hocama neden Necmiati’li olduğunu sordular. Necmiati; (geleceğin yıldızı), Necmettin (dinin yıldızı) 2 yıldız bir arada diyerek sorumuzu cevapladı. Biz Necmiati camiası olarak şuna inanıyoruz ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan spor ve kültür evini hayata geçirecek ve bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Geçtiğimiz sezon Necmiatispor’u şampiyon yaptık. Burada emeği geçen Celalettin hocamıza ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Bir yılın emeğinin karşılığını aldık. Karakterli bir takımımız vardı, Necmiati’yi bu sene yine istenilen yere çıkaracağız.

Zeki, Çevik Ve Ahlaklı Sporcular

TAKA: Yeni bir hoca tercih ettiniz?

HAKAN USTA: 2017-2018 sezonunda da tecrübeli Antrenör Şenol Boz ile yola devam edeceğiz. Biz Trabzon ve Türk futboluna bedenen zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmenin peşindeyiz. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. İnşallah bu bayrağı daha ileriye getiririz. Tesis konusunda da büyüklerimizden yardım bekliyoruz.

Festivallere İmza Attık

TAKA: Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nda Başkan Yardımcılığı, ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel başkanı olarak çok önemli bir Uluslararası Horon ve Kemençe Festivaline imza attınız sizden sonra Trabzon’da Film Festivali gündeme geldi. Festivale çeşitli ülkelerden katılım oldu, neler söyleyeceksiniz?


HAKAN USTA: Trabzon şehrinin her şeyin en iyisine layık olduğunu her zaman söylemişizdir. Çok güzel bir festival yaptık. Trabzon eğlendi. Biz Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak 3 yıllık bir kuruluşuz. Türkiye ismini İçişleri Bakanlığı’ndan aldık. Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu, Ege, Marmara, Doğu Anadolu, Güney Anadolu, Akdeniz ve aynı zamanda Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonluğu Başkanlığını yapıyorum. Ülkemiz yıllardır zorlu süreçlerden geçiyor. Konfederasyonumuzu bir STK olarak kurduk. Türkiye’miz için neler yapabiliriz diye düşünürken böyle bir oluşumun içerisine girdik. Aslında çok başarılı işlere imza attığımızı düşünüyorum. Zorlu süreçler yaşandı. Barış sürecinde Diyarbakır’da, Mardin’de, Bitlis’te, İstanbul’da, Muğla’da, Trabzon’da seminerler verdik. Başkanlık sistemini de anlatan ilk STK biziz. Metin Külünk vasıtası ile yedi bölgede Başkanlık sistemini dile getirdik. Çok fazla engellemelere maruz kaldık. Başkanlık bu ülke için olmazsa olmaz inancını taşıdık. Çünkü yıllardır bir düzen var, bu düzenin, sistemin pansuman tedbirlerle düzeleceğine inanmadığımız için Başkanlık sisteminin gelmesini istedik.

Gençlik Konfederasyonu Çok Başarılı

TAKA: Başarılı olabildiniz mi?

HAKAN USTA: Geldiğimiz noktaya bakıldığında başarılı olduğumuza inanıyorum. İçinde bulunduğumuz gençlik dereyi karşıya geçene kadar ayıya dayı demeyecek, başlarını bir santim yükseltmek için başlarını bir metre aşağıya eğmeyecek vefayı İstanbul’da aramayan vefanın ne olduğunu yaşayan ve yaşatan bir gençliği bir araya getirmek için uğraştık. Gençlerimizin geleceği açısından elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kemençe ve Horon Festivaline gelirsek güzel bir etkinlik oldu. 7 ülke ve ülkemizden 6 grubun katıldığı 13 gruplu 600 kişiyi bu Olağan Üstü Hal’de Trabzon’umuz da ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Sağ olsun büyüklerimiz Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanımız Dr. Berat Albayrak Beye, İstanbul Milletvekili Metin Külünk beye, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beye, Trabzon Büyükşehir Belediyemize ve dört İlçe ( Maçka, Ortahisar, Beşikdüzü, Of) Belediyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Trabzon’da bu tür etkinliklerin yayılması için çalışacağız.

TAKA: Zaman, zaman sizi eleştirenler olabiliyor, neler söyleyeceksiniz, cevabınız ne olacak?

HAKAN USTA: Hakkımda haksız mesnetsiz fikri becerisi ehliyet ve liyakatten uzak millete kârı olmayan milletin içinde hangi kademede olsa bulunan şahıslarla mücadele ettim, ediyorum. Kimseden korkmadım, hakkı hak bildim asla inandığım davadan taviz vermeyeceğim son nefesime kadar. Biz tarihin en şerefli milletiyiz, bunu bizden sonra gelecek nesillere nasıl taşırız anlatırız bunun mücadelesi içerisinde oldum. Birileri makam mevki peşinde koşarken biz duruma vaziyete rüzgara göre mevzi almadık. Odalarda değil meydanlarda sokaklarda mahallelerde başımız dik şekilde haykırdık . Hakan Usta’yı Usta yapan geldiği milli yerli bu milletin kimliği olan millî görüş çizgisidir. Vatana, millete, devlete, bayrağa ve islama insanlığa canla başla çalışacak kadroların mücadelesidir.
               
Ben Aksiyon Adamıyım

TAKA: Size bazen marjinal diyorlar?

HAKAN USTA: Geçmişimden buyana bütün faaliyetlerim sadece söylemde değil bizzat eylemde bulundum birileri rahatsız oldu olsun benim amacım rahatsız etmek dert edinmek dertlenmek bu topraklar ümmetin son kalesidir ebedi öyle kalacak.   
                    
Trabzon cihan padişahların şehridir, yükü ağırdır bunun bilincine varacak nesiller derdimiz yiğit düştüğü yerden kalkacak bu topraklardan asla ümitsiz olmadık yese kapılmadık. Trabzon kültür, tarih, spor hak ettiğinin çok üstünde olması gerektiğine inanıyorum. Trabzon’un çok değerli yazar, spor adamları yetiştirmiş bakıldığı zaman hepsi unutulmaya yüz tutulmuş bu değerleri kucaklayacak hatırlayacak nesillere aktarmalıyız. Son sözüm şu, bana zaman  Bana zaman zaman marjinal diyorlar. Ben orijinal ve Trabzon’un kendisiyim.

‘FETÖ İLE Saf Tutanlar Şehit Ve Gazilere Hesap Verecek’

TAKA: 15 Temmuz’da saat 22.00’da Trabzon meydanında idin. Fetö yapılanması ile ilgil neler söyleyeceksiniz?

HAKAN USTA: Her zor gününde reisin yanında oldum ve canım pahasına olacağım. Fetö ile saf tutanlar, ona hizmet edenler. Şehitlere ve gazilere onların yakınlarına hesap vermekten kurtulamayacaklar. Hem bu dünyada hem de ahirette.  
Tahsincan DEVECİ