Trabzonspor’un alt yapısından en fazla sporcuyu kim çıkardı derseniz Özkan hoca, Sadi hoca ve Ömer Uzun’u sayarız.
Trabzon’un gelmiş geçmiş en güçlü Amatör takımı da Ömer Uzun’un takımı idi. Düşünün bir hafta A takımda oynayan futbolcu gelecek hafta gelir Yavuz Selim’de amatör maça çıkardı. Hamdi, Selami, Vedat, Turgut, Metin bunlara örnek isimlerdi.
Sadi hoca Trabzonspor’a 5 banko oyuncu bıraktı ve ayrıldı. Şimdi onların değeri yaklaşık 40 milyon Avro, teşekür edelim. Peki Sadi Hoca ne yapıyor? Hoca alt yapı için 10’a yakın kulüplerden teklif almasına rağmen gitmedi.


Sadi hoca ile transferi de konuştuk. Gençlerbirliği ve rahmetli Cavcav’dan örnek verdi. Moşe, Kuşe ve Kone’yi almak için Afrika’ya gittiklerinde Cavcav bir futbolcu gösterip, ‘İşte videoda izlediğimiz oyuncu’ demiş.
Ankara’da izledikleri videoda muhteşem oynayan futbolcuyu canlı izliyorlar. Sadi hoca dönmüş Cavcav’e demişti ki, ‘Başkan bu bizim videosunu izlediğimiz oyuncu değil. Oradaki oyuncu çok çabuktu, bu ağır çekim.’
Araştırmışlar ki, gerçekten o değil. Onun için transfer marketlerden oyuncu almak doğru değil. Trabzonspor son dönemde bunu çok yaptı, yapıyor. Gabriç’ler, Brozek kardeşler hep böyle geldiler.
Yıllar içinde futbolcunun en iyi hareketlerini kesip yapıştırıyorlar, ortaya Messi gibi isimler çıkıyor. Sonra da gelip tek gol bile atamadan gidiyorlar. Gidiyorlar ama Trabzonspor kulübünü de bitiryorlar. Bakın 777 milyon TL borcun ne kadarı bu oyunculara gitmiş. Belki 300 milyon TL’si.
 
SİVAS’IN DAĞLARINA!
 

Demir Grup Sivasspor’un Fenerbahçe maçını izledim. Fener’de kriz bitsin diye Sivas’ı yıkadılar! Bu hafta ki Trabzonspor maçı tehlikeli. Sivas’ın kadrosu bizden iyi değil. Ama geçen sezondan beri takımın başında olan Samet Aybaba var. Samet Aybaba hangi takıma giderse gitsin o takıma güzel futbol oynatıyor. 2003 yılında Trabzonspor tarihinin en kısıtlı kadrosu ile Türkiye kupasını aldı. Bir tarafta Samet bir tarafta Rıza. Aynı takımda yıllarca sırt sırta oynayan iki Beşiktaş efsanesi. Bakalım hangisi kazanacak. Sivas’ın dağlarına kar yağdı. Maç günü kente de inebilir. Trabzonspor yönetimi hazır gitmeli. Biz halen daha soğuktan Umut’un kulaklarının donduğunu unutmadık. Önce önleminizi sonra da 3 puanı alın ve gelin.
 
ARKAYI KAPAT ŞAMPİYON OL
 

Trabzonspor için 4-3’lük Osmanlı maçı alt sıralara veda maçı idi. Sivas maçı ise yukarılara tırmanma hatta ikinci yarıda Şampiyonluğa oynama maçıdır. Galatasaray’ı yendin, Beşiktaş zor kurtuldu. Başakşehir ve Fener de öyle. Onun için Trabzonspor disipline olacak, arkayı kapatacak. Bunun için çalışmalar devam ediyor. Trabzonspor’da sadece orta göbeğe stoper değil bu takıma kaleci de lazım. Sağ ve Sol beklerde de ciddi eksik var.
  
İŞTE O RUH!
 

Trabzonspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle aldığı süreler gerileyen Abdülkadir Ömür bu durumu dert etmiyor. Genç yıldız, ‘Takım yeter ki kazansın. Bana ihtiyaç duyulduğu an forma giyerim. Kendimi her zaman oynayacakmış gibi hazır tutarım. Önemli olan takım" dedi. İşte Trabzonsporluluk ruhu. Bir tarafta Sosa, bir tarafta Abdulkadir..
 
DENİZ’İN GÖZYAŞLARI!
 

Trabzonsporluluk gurbette zordur. Bunu son aylarda yaptığım seri İstanbul ziyaretlerinden anladım. Oradaki Trabzonsporlular diyor ki, ‘Trabzon’da herkes Trabzonsporlu, sorun yok. Ama burada Trabzonspor mağlup olunca çocuklarımız okula gitmiyor.’ İşte Deniz! ODTÜ vakfının ilkokulu 2.sınıf öğrencisi. Trabzonspor’un Aytemiz Alanya maçı 3-0’dan 4-3 mağlup bitmiş ve onun gözyaşları akıyor. Kimse teselli edemiyor. Sonrasında 6-1’lik Akhisar Teleset Mobilya mağlubiyeti ve gelen Galatasaray zaferi ve sonrasında alınan sonuçlar. Biraz teselli. Artık oyuncular sahaya çıkarken bu çocukları da düşünsün.
 
ÖNCELİKLE ERTEM ŞENER!


 
Kuşkusuz reating önemlidir. Hele bir gazetecinin yazısı okunur sonuç alınır ise onun keyfi çok üst düzeyde olur. Televizyon programları da reatinglere boğuldu. Ertem Şener ortaya alev topunu atıyor sonra da söndürmeye çalışıyor. Her şeyi anlıyorum ve Trabzonspor konusunda işinden olduğu için de seviyorum. Ahmet Çakar ne hale geldi. Çarpıcı söylemler söylemek için her kılığa girdi ve sonunda Rasim Ozan Kütahyalı duvara tosladı. Çirkin sözler etti. Burada en büyük sorumlu programı öne çıkaracağım diye çalışan Ertem Şener’dir.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Efsane halterci Naim Süleymanoğlu. Arkasında ve yanındakiler Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü üst düzey görevlileri. Bıyıklı olan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Eyüboğlu değil mi?

2-Efsane hakem İsmail Bayrak. Kardeşi İbrahim Bayrak’ın bir maçına çıkıyor. Şu elbiselerinin güzelliğine bakarmısınız.