Tunceli’den İlk İhracat Tırı Yola Çıktı Tunceli’de tekstil fabrikalarının açılmasıyla üretim başladı. Açılan bu fabrikalardan biri olan Peri Tekstil Fabrikasında üretilen ürünlerin 8 ülkeye ihracat yapılması Kentte heyecan yarattı.


Tunceli- Merkez Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Peri Tekstil Fabrikası’nda ilk etapta çalışan 225 vatandaşımızın beş aylık üretimlerinin ardından ilk ihracatını yaptı. İlk ihracat Polonya, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya' ya yapıldı.Böylece Tunceli’de ilk kez ciddi manada ihracata  başlanmış oldu.


Tunceli'de ciddi manada ilk kez ihracatın yapıldığına dikkat çeken Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, "11 ay önce Tunceli’de Valilik ve Belediye Başkan Vekilliği görevine başladığımızda istihdam en önemli sorunlarımızdan biriydi.100 vatandaşımızın aynı anda çalışacağı bir fabrika açacağız dediğimizde hayal geliyordu. Çok şükür şu an açtığımız üç tekstil fabrikası ve özel çağrı merkezinde 2500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik. İstihdamda 81 il arasında sonuncuyken yapılan bu fabrikalarla ve iş alanlarıyla ilk 10’a girdik. Tekstil Fabrikalarından birini açan Selçuk Bozkurt Kardeşimiz Aslen Tuncelili olup Adana’da İşadamımız.

Sağ olsun şu an 225 vatandaşımıza iş verdi ve burada kapasiteyi 500’e çıkaracak. İşte ilk etapta burada çalışan ve çoğunluğunu hanım kardeşlerimizin oluşturduğu Peri Tekstil Fabrikasından ilk ihracat yapılıyor.Yılda 85 milyon Euro sadece bu fabrikadan ihracat yapılacak.Tuncelili kadınlarımızın yapmış oldukları ürünler şu an Avrupa’nın 8 ülkesinde satışa sunulacak.Tunceli ve memleketimize hayırlı olsun.Tunceli'mizde ilkleri gerçekleştirmek bizim için çok önemli. En önemlisi de Tuncelili vatandaşlarımız iş sahibi oldu. Tunceli’de istihdam başta olmak üzere yapmış olduğumuz çalışmalarda her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz diyerek duygularını dile getirdi.Tıra yüklenen ihraç ürünler ilk olarak Polonya’ya yola çıktı.