Seçimler bitse de stresi, heyecanı, yorgunluğu bitmiyor. Ülkece bir yorgunluk var üzerimizde. Sürekli siyasilerin açıklamaları, peşi sıra karşı açıklamalar derken ister istemez geriliyoruz. Hukuki süreç devam ediyor, demokrasiye de hukuka da güvenimiz tamdır.

Mazbatasını alan belediye başkanları hayırlısı ile görevlerine başladılar. Seçim kampanyası boyunca özellikle adayların turizm ile ilgili projelerine söylemlerine dikkat ettim. Artık kabul edelim profesyonel olarak işin içerisinde olamasak da bir turizm şehriyiz. Bu yüzden yeniden seçilen belediye başkanlarına büyük görevler düşüyor.

Sanayisi, tarım ve hayvancılığı kısıtlı bir şehir olarak, tek çıkış noktamız, istihdam sahamız artık turizmdir. Allah vergisi eşsiz doğamızdan yeterince istifade edip profesyonelce bu işe yönelmeliyiz. Geriye dönüp baktığımız zaman yatırımların da zaten bu yönde son yıllarda hızla arttığını görüyoruz.

Trabzon ve bölgede gittikçe artan bir turizm potansiyeli var, fakat turizmde yeterli sıçramayı halen daha yapamadık. Yıllardan beri yapılan turizm toplantıları, sahada turizmi dört mevsime yaymaya bir türlü yetmedi. Maalesef turizmde hareketlenme, havaların ısınmasıyla başlayıp havaların soğumasıyla son buluyor.

Turizmde istenilen ve beklenen bu sıçramayı yapmak için bireysel değil organize olarak hareket edilmeli. Bu yüzden başta Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte ortak hareket edilmeli diye düşünüyorum. Bu yönde gerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin turizm ile ilgili projelerini çok olumlu ve güzel buluyorum.    
              
Mesela Ortahisar Belediyesinin Tünel Akvaryum projesi bitince şehre turizm adına müthiş bir katkı sağlayacak. Zağnos Vadisi ve Tabakhane’de projeler tamamlanınca Ortahisar turizme marka bir değer katacak.

İçerisinde Alacahan ile birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısına yeni görünüm kazandırıldıktan sonra, gelen turistlerin hayran hayran bakması bence herkesi gururlandırmalı. Yeniden seçilen ve “En Mutlu Şehir Ortahisar” sloganıyla yola çıkan Başkan Ahmet Metin Genç ve ekibini buradan kutluyor başarılar diliyorum.

Mazbatasını alıp göreve hızla başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, projelerinde kültür ve sanata, turizme bolca yer verdi. Uzungöl Solaklı Vadisi, Altındere Vadisi Turizm Merkezi, seyir terasları, sergi alanları, sanat galerileri, performans alanları gibi birçok projeleriyle turist sayısını 5 yılda 4 milyona ulaştırma hedefiyle başkanlık koltuğuna oturdu.

Hiç şüphesiz gerek kaymakamlık gerek valilik dönemlerinde, Elazığ ve Van’da yakaladığı başarının daha fazlasını Trabzon’da gerçekleştireceğine inancım tamdır. Zira Çaykaralı olmak bulunduğun yerde zaten başarılı olmayı gerektirir.

Naçizane tavsiyem, turizmde beklenen hedefleri tutturmak için belediyeler bünyelerinde turizm ofisleri kurmalılar. Her gün bir destinasyon tanıtılmalı, dışarıdan yerli ve yabancı turistler bölgeye çekilmelidir. Şehrin doğu ve batısından, yaylası denizinden, Uzungöl’den, Sümela’dan, Hıdırnebi’den, Sultanmurat’tan kısaca turistik merkezlerimizin her birinden, her gün bu ofislerden sosyal medyada profesyonelce çekilmiş ve tanıtılmış fotoğraflar yayınlanmalıdır. Gelen turistlerle röportaj yapılıp beklentileri ve memnuniyetleri dile getirilmelidir.

Bir de şu turizm haftası etkinlikleri artık farklı yapılmalıdır. Klasik kutlamalar bir kenara bırakılıp her yıl farklı bir turistik mekânda kutlanmalıdır diye düşünüyorum. Mesela bu yıl Tonya’da Kadıralak Yaylasında turizm haftası kutlanabilirdi. Masmavi Yıldız Çiçekleri açmış bizleri bekliyor. Bence müsait olanlar çiçekleri bekletmemeli. Toplam üç hafta süren renk cümbüşünü kaçırmayın derim. Haydi, artık görev alanların çalışma zamanı. Mutlu bir hafta diliyorum. Selam ve Dua ile.