Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken yapılan son operasyonda 10 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta belirlenen PKK mevzilerine yaptığı operasyonda bölücü terör örgütüne büyük darbe vuruldu. PKK'lı 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Savaç Uçaklarımızca Taarruz Ateşi Yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Irak'ın Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait bir dinamik hedefin, 19.52-19.55 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından hava taarruzuyla ateş altına alındığı bildirildi.

İlk Tespitlere Göre 10 Terörist Öldürüldü

Havadan yapılan ilk tespitte 10 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilirken, görevlerini tamamlayan savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü kaydedildi.

Şırnak'ta Da Sıfır Noktasına Düzenlenen Operasyonla Teröre Büyük Darbe Vuruldu

Bayramda vatanın huzurunu hedef alan saldırılar yapmayı planlayan bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Şırnak'ta sıfır noktasında Türkiye'ye saldırı için hazırlanan PKK'lılara Türk Silahlı Kuvvetleri tam bir şok yaşattı. Saldırı hazırlığındaki teröris guruba yapılan operasyon ile bölücü terör örgütünün mevzilendiği mağaralar imha edildi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Operasyonu TSK Açıkladı

Genelkurmay Başkanlığınca, Şırnak'ta, Türkiye-Irak sınırı sıfır noktasında saldırı hazırlığı içinde bulunan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Gece Yarısı Operasyonu Düzenlendi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığınca, 10-11 Eylül tarihlerinde Şırnak'ta, Türkiye-Irak sınırı sıfır noktasında saldırı hazırlığı içinde bulunan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik gece yarısı baskın tarzında operasyon gerçekleştirildi.

Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Operasyonda, PKK'lılarca kullanılan 2 sığınak ve bir mevzide, bir doçka uçaksavar silahı ile çok sayıda muhtelif cins ve miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği, bunların imha edildiği kaydedildi.
 

Editör: TE Bilisim