Üsküdar Belediyesi, Harem'den sahil yolu boyunca yaklaşık 2 kilometrelik alanda iftar sofrası kurarak yaklaşık 50 bin Üsküdarlıyı aynı sofrada ağırladı. Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı eşliğinde gerçekleşen iftara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte ilçede görev alan STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı. Birlikte Türkiye olduk diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, "Sevgili hemşehrilerim Allah'a şükrediyorum. 11 ayın Sultanı Kur'an-ı Kerim ayındayız. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı aydayız. Toplu iftar geleneğinin başladığı yerdeyiz.

Bugün sizlerle gerek Üsküdarlı hemşehrilerimiz gerek İstanbul'un diğer ilçelerinden gerekse Anadolu'dan yurt dışından misafirlerimiz var. Biz bu akşam 50 bin kişi olarak duyurmuştuk ama görüyorsunuz bütün İstanbul burada bütün Türkiye burada bir olduk birlik olduk. Birlikte Türkiye olduk" şeklinde konuştu. İftar sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, vatandaşların dertlerini dinleyerek onlarla fotoğraf çekindi. 
 

Editör: TE Bilisim