Külekçi, davayı adım adım takip ediyor..

3 yıldan beri devam eden dava sürecini adım adım takip eden, Gaziantep’teki davaya da Trabzon’dan katılan Ahmet Külekçi, Safitürk ailesinin bu süreçte derin üzüntü yaşadığını ifade ederek“Buradan çıkacak karar ile hem şehidimizin kanı yerde kalmayacak hem de ailenin acısı bir nebze de olsa dinecektir” dedi.

Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin davada Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemece 4 sanığa verilen cezayı hukuka uygun bulurken, beraat eden 8 sanığın ise yeniden yargılanmasına hükmetmişti. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nde 8 sanığın yeniden yargılaması bugün yapıldı.

Duruşma sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan şehit kaymakamın ağabeyi Ali Haydar Safitürk, kaymakama yapılan bombalı saldırının kontrollü ve çete şeklinde yapıldığını savunarak “ Dolayısıyla mahkeme kararı neticesinde 1 kişinin tutuklu olması sebebiyle bizim güvenimiz sarsılmıştır. Bu yüzden Gaziantep’teki İstinaf Mahkemesi’nde diğer delillerin daha iyi toplanarak, titiz bir çalışma yapılarak daha sabit güzel şeyler çıkacağına inanıyoruz. En dikkat çekici özellik ise devleti temsil eden kaymakamın makamına yapılan bu saldırıda olay yeri incelemenin 62 saat gibi çok uzun bir sürenin geçmesinin ardından yapılmış olması. Olay yeri delillerini kaybeden emniyet amirinin bugüne kadara sorgulanamaması acımızı arttırmaktadır.Dolayısıyla bunları mahkemeye çokça beyan ediyoruz. Bu yönde çalışmaların olduğunu görüyoruz. İnşallah hedefe ulaşılır, kaymakamın katilleri yakalanır.” Dedi.

Safitürk ailesinin avukatı Erhan Dursun mahkeme heyetinden toplanmayan delillerin toplanması için talepte bulunduklarını ifade etti.
Mahkeme heyeti duruşmayı 23 Ocak 2020 tarihine ertelerken, Şehit Kaymakam Safitürk'ün cep telefonunun incelenmesi ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesini talep etti.
Editör: TE Bilisim