Cesetlerine ulaşılan işçi sayısı 4'e çıktı. 11 işçiye ulaşmak için çalışmalar sürüyor. 

Facianın boyutu gün ağarmasıyla ortaya çıktı. İşçiler binler ton taş ve toprağın altında... Aşırı yağış nedeniyle heyelanın zaman zaman devam ettiği bölgede ekipler gece boyu çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara hız verildi.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla cesetlerine ulaşılan işçi sayısı 4'e çıktı.  

Maden köyü yakınlarında açık bakır madeninde meydana gelen heyelanda 15 işçi toprak altında kalmıştı. Akşam saatlerinde yapılan çalışmalarla 3 işçinin cesedine ulaşılmıştı. Sabahın ilk ışıkları ile AFAT ve Sivil Savunma ekiplerinin yaptığı hummalı çalışma sonrasında toprak altında kalan bir işçinin daha cesedine ulaşıldı. Şimdiye kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, toprak altında kalan 11 işçiye ulaşmak için iş makineleriyle kapanan yollar açılarak arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Binlerce Ton Toprak Aktı

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı.
 
Editör: TE Bilisim