Hasan Tahsin’ler,
Ömer Halis Demir’ler,
Fethi Sekin’ler
bu ülkede tükenmez!
 
İzmir Adalet Sarayı önünde gerçekleşen terör saldırısını kınamak amacıyla Trabzon Adalet Sarayı Personeli bir araya geldi. Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu terör saldırısına yönelik, “Bu saldırıyı gerçekleştirenler Allah belasını versin” dedi.
 
İzmir Adalet Sarayı önünde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Trabzon Adalet Sarayı önünde hakimler, savcılar, avukatlar ve adalet sarayı personeli bir araya geldi. Terörü kınayan adalet çalışanları önce saygı duruşunda bulundu. Ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ve Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez açıklama yaptı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu terör saldırısı ile ilgili yaptığı konuşmasında “Teröristlerce İzmir Adliyesine yapılan saldırıda polis arkadaşımız Fethi Sekin, zabıt kâtibi arkadaşımız Musa Can şehit düşmüştür. Avukatlardan, personellerden ve vatandaşlardan yaralanan olmuştur. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz” dedi.
 
Herkes Uluslararası Saldırının Farkında Olsun
 
Başsavcı Kutanoğlu, uluslar arası bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Mehmet Selim Kiraz Savcımız da 2015 yılında İstanbul Adliyesine yapılan saldırı da şehit düşmüştü. Bu vesile ile hem Mehmet Kiraz Savcımıza hem de büyün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu saldırı sadece adalet sarayına yapılan bir saldırı değil toplumun adalet beklentisine ve milletimizin birlik ve beraberliğine yapılan bir saldırıdır. Herkes bu uluslar arası tehlikenin farkında olsun ve ona göre bir akış ortaya koysun. Fethi kardeşimiz sayesinde bir sürü insanın hayatı kurtuldu. Hasan Tahsinler, Ömer Halis Demirler, Fethi Sekinler hedefi büyük olan eylemlerin önüne geçmiştir. Acımız büyük, bu vatan için daha çok çalışmalıyız. Bize zarar vermek isteyenlere ancak böyle cevap verebiliriz. Konuşarak bir yere varılmaz. Umarım bu saldırı son olur. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin Allah belasını versin” şeklinde konuştu.
 
Günlük Hayatımıza Devam Edeceğiz
 
Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ise yaptığı konuşmada günlük hayata devam edileceğini sokaklarda olunacağını ifade ederek şu şekilde konuştu;“Terörün amacı korkutmak, sindirmektir. Biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyenler emellerine ulaşamayacaklar. Bizler günlük hayatlarımıza devam edeceğiz ve adliyelerde, lokantalarda, avmlerde, sokaklarda olacağız.” Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.
 
Editör: TE Bilisim