Afrin Şehidi Hatay'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı
 
Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. 

Şehidin cenazesi ilk olarak Karacami Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra uğurlama töreni için Payas Asri Mezarlığı'na götürüldü. Burada Şehitlik Cami'nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, şehidin ailesi askeri erkan ve binlerce kişi katıldı.

Törende şehit oğulunun tabutuna sarılan annesi Nurten Gökçe ağıt yaktı. Babası Mustafa Gökçe'yi ise Bakan Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de "Canımın içi" diye gözyaşı döktü.

Bekar olan şehit Mustafa Ozan Gökçe'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından caminin yanındaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehidi Erciş'te 7 Bin Kişi Uğurladı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik (26), memleketi Van'ın Erciş ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin cami avlusuna getirilmesi sırasında şehidin annesi Leyla, babası Zeynel Abidin, kardeşleri ve nişanlısı Seda Derin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Afrin harekatınde dün şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik için memleketi Erciş ilçesinin Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi. Törene Ulaştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Ailesi Ve Nişanlısı Tabuta Sarılarak Ağıt Yaktı

Cuma namazı öncesi Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen Şehit Jandarma Onbaşı Çevik'in cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu sırada gelen babası Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardeşi ve nişanlısı Seda Derik, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi, cuma namazına müteakip, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aynı mahallede bulunan Çınarlı mezarlığında  gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Evlilik Hazırlıkları Yapıyordu

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in 4 ay önce  nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilirken, 4 gün önce İzmir'den Afrin'e gittiği sırada babası Zeynel Abidin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Babasının, "Oğlum gerekirke istifa et gitme" sözüne  tepki gösterip üzülen Şehit Çevik, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını, gerekirse kendisini de Afrin'a giderek şehit olacağını babasına söylediği belirtildi.

Ispartalı Şehidi 10 Bin Kişi Uğurladı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un (24) cenazesi, memleketi Isparta'da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 41'inci gününde Hatay Hassa'nın karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol için memleketi Isparta'da cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, şehidin babası Durmuş (55), annesi Keziban, kız kardeşi Mihriban, erkek kardeşleri İhsan (20) ve Emirhan Açıkkol (7) ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze törenine, Afrin'de 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın babası Hilmi Yılmaz da katılarak, başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Açıkkol ailesinin yanına giderek baş sağlığı dileğinde bulundu.

'Ağabeyinin Kamuflajını Giydi'

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner tarafından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra baba Durmuş Açıkkol, oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre bu şekilde duran Durmuş Açıkkol'u yakınları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin naaşı, ardından cenaze aracıyla Garnizon Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

'Afrin'e Şehit Olmaya Gidiyorum'

Bekar olan şehit Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un Afrin'e gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi. Şehidin odasında 'Gayret bizden, zafer Allah'tan' yazısının yer aldığı kaydedildi. 

Afrin Şehidine İzmir'de Son Görev

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın (28) cenazesi, İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

TSK'nın yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında, Afrin kırsalındaki Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesindeki operasyon sırasında, güvenlik güçleri ile PYD/YPG'li teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 8 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi İzmir'e getirildi. Bekâr olan şehit için önce, Gaziemir ilçesinin Gazikent Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alındı, dua edildi.

Ardınan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Abdülhamit Yavuz Caddesi üzerinden törenin düzenleneceği camiye doğru yola çıkarıldı. Cadde Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlar tekbirlerle şehit konvoyuna eşlik etti. Daha sonra Şehit Palancı için Gaziemir’deki Gülhane Camii’nde askeri tören düzenlendi.

Törene şehidin emekli polis memuru babası İhsan Palancı, annesi Yasemin Palancı, ağabeyi Kadir Palancı, kardeşi Ümit Palancı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, bazı ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, şehidin silah arkadaşları tabutun başında ağladı. Şehidin annesi, babası, ağabeyi ve kardeşi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Mardin'in Artuklu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi, camideki törenin ardından top arabasına konuldu. Top arabasının arkasından şehit ailesiyle birlikte yürüyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı, tekbir getirdi. Cenazeye katılan vatandaşlar, asker selamı vererek şehide son görevlerini yerine getirdi. Şehit Uğur Palancı, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Çetin Eskişehir'de Toprağa Verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün şehit olan askerlerden evli ve 1 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin (24), memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Recep Çetin için Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Eyüp Çetin (53), annesi Sevgi Çetin (45), şehidin eşi Yeter Çetin (23), şehidin kız kardeşi Seda Çetin (19), yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, eski bakanlardan Nabi Avcı ile Sema Ramazanoğlu, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ile çok sayıda kişi katıldı. Şehidin 40 günlük kızı Gökçen Çetin ise tören alanına getirilmedi.

Bakanlar Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül ile, törenin yapıldığı Reşadiye Camii'nin yanında kurulan taziye çadırında bulunan ve oğullarının jandarma yeleğini giyen baba Eyüp Çetin ve anne Sevgi Çetin'e başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan soylu cenaze töreni başlamadan önce de baba Eyüp Çetin'i kendisinin ve bakan Gül'ün yanına getirdi. Eyüp Çetin oğlunun fotoğrafını öpüp tabuta sarıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek, cuma namazının ardından cenaze namazını kıldırdı. Bakanlar Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bir süre şehidin tabutunu askerlerle birlikte taşıdı. Şehidin tabutu daha sonra top arabasına alındı. Baba Eyüp Çetin oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Bakan Soylu baba Çetin'in yanına giderek teselli etmeye çalıştı.

Cenaze törenine katılan kalabalık sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Şehidin tabutu, top arabasından alınıp cenaze aracına konulduğu sırada ise eşi Yeter Çetin, annesi Sevgi Çetin ve şehidin kız kardeşi Seda Çetin tabuta sarıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi. 
Editör: TE Bilisim