Şarj sorununu temiz enerji kaynakları ile çözen Aliağa Enerji, vatandaşların yoğun olarak vakit geçirdiği Şehit Fırat Çakıroğlu Parkı’na ve Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’na ‘Bedava Elektrik İstasyonu’ kurdu.

Gelişen teknolojiye duyarsız kalmayan Aliağa Enerji tarafından yerleştirilen elektrik istasyonları, şarj sorunu yaşayan vatandaşlara telefonlarını güneş enerjisi ile şarj edebilme imkânı sunuyor. Kısa sürede vatandaşların dikkatini çeken uygulamada güneş panelleri sayesinde enerjisini güneşten alan istasyonlar, çevre dostu niteliğiyle de beğeni topladı.

Şarj istasyonları, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de ücretsiz olarak hizmet veriyor. Şarj istasyonunun başarılı bir hizmet olduğunu ifade eden vatandaşlar, projenin faydalı bir çalışma olduğunu ve istasyon sayılarının daha fazla olması gerektiğini dile getirdiler.

Ayrıca çeşme vb. hayratlar gibi, kamu yararına bu tür istasyonlarında bağışlanmasının faydalı olacağı belirtildi. Güneş enerjisini etkin bir şekilde kullanmayı amaçladıklarını belirten firma yetkilisi Fatih Kızıl, “Şehit Fırat Çakıroğlu Parkı ve Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’na kurduğumuz şarj istasyonları şuan için test aşamasındadır.

Bunlar birer prototiptir. Sağladığı 220 watt’lık elektrik anlık şarj ihtiyacına çözüm üretiyor. Bu istasyonlarda sadece cep telefonu değil; tablet ve labtop da şarj edebilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim