Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu basınının ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirterek, Anadolu basınını koruyacak ve kollayacak yöntemlerin geliştirilmesinin faydalı olacağını söyledi.  

Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel basının gücünü reyting ve tirajla ölçmenin doğru olmadığını belirterek, kamu ilanlarının dağıtımında Anadolu basınını koruyacak ve kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı gördüğünü açıkladı. “Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz”

15 Temmuz’da Yerel medyanın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmalarını asla unutamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Marmaris’te ilk verdiğim, ancak teknik aksaklıklar sebebiyle ulusal medyada yer alamayan konuşmalarımı sınırlı imkanlarınıza rağmen sizler milletimize ulaştırdınız. O gece darbecilerin gerçek yüzlerinin deşifre edilerek milletimizin istikbaline ve istiklaline sahip çıkmasında Anadolu medyasının çok önemli hizmetlerinin geçtiğini biliyorum. Demokrasi nöbetleri bitene kadar devam eden omurgalı tavrınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Biz Anadolu basınını Kurtuluş Savaşı’ndan, ondan önce Osmanlı döneminde de ülkenin ve milletin kurtuluşu için yürüttüğü tartışmalardan, tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden, darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretini göstermesinden biliriz” açıklamasında bulunan Erdoğan, yerel basının gücünün demokrasinin gücünü gösterdiğini kaydetti. Yerel basının gücünü reyting ve tirajla ölçmenin doğru olmadığını belirten Erdoğan, kamu ilanlarının dağıtımında Anadolu basınını koruyacak ve kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı gördüğünü açıkladı.
Yerel basını bir okul olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan “Ulusal ve uluslararası medyaya buradan geçiş sağlanacaktır, buradan insanlarımız yetişecektir. 

Medya faaliyetlerinde ister patron ya da yönetici, ister muhabir veya yazar olarak yer alın hepsi de ciddi fedakarlık gerektirir. Günün 24 saati, yılın 365 günü yürütülen bir faaliyet ancak sevgiyle, aşkla, tutkuyla, bağlılık varsa sürdürülebilir. Bunlar yoksa bu iş çekilmez. Ülkesine, milletine, şehrine sorumluluk duymayan kimsenin böyle bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. İnsanın olduğu her yerde farklı düşünceler olur. Hata da olur, çatışma da olur, önemli olan niyetin halis olmasıdır. ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ meselinde olduğu gibi ‘güzel bakan güzel görür’ sözünde olduğu gibi niyetiniz iyiyse neticesi mutlaka güzel olur. İnsafı vicdanı ahlakı elden bırakmayan her görüş, her değerlendirme bizim için kıymetlidir. Yalanı, iftirayı, çamur atmayı marifet sayan kimseye de saygı göstermemiz mümkün değildir. Anadolu basanının içinden çıktığı milletin değerlerine uygun şekilde hakikatin ve Hakk’ın yanında yer aldığına ve yer alacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Biz de manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik”

Dünyada medyanın yaygın olarak demokrasinin nüvesini oluşturan yürütme, yasama, yargının ardından dördüncü güç olarak zikredildiğini belirten Erdoğan “Ülkemizde geçmişte kendini bu sıralamanın ilk sırasına çıkartan, zımnen milleti ve milli iradeyi temsil eden kurumları tanımadığını söyleyen medya patronları gördük. Geçmişte bunlar oldu. Milletimizin değerlerine karşı savaş açan, kültürümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi yıkmayı kendine misyon edinen basın organları, basın mensupları gördük. Aynı tıynette oldukları siyasetçilerle birlikte, Türkiye’nin varlığının ve birliğinin teminatı olan tüm sembollere saldıran medya gruplarının faaliyetlerine ne yazık ki şahit olduk. Elbette farklı politikalar izleyen yayın kuruluşları vardır ama maalesef medyadaki hakim yapı bu kesimlerin kontrolündeydi. Hatırlayın ‘tüzüklerle çarpışarak büyüdük’ diyen şairden ilham alarak bende diyorum ki, biz de manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik. 

1 ay Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu rezidansında misafir ediliyor. Tam da bizim Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün hemen altında, sahilde. 1 ay kendisini orada misafir ediyorlar. Şansölye ‘bizim burada çifte vatandaş olan gazetecimiz var, bunu bırakmanızı özellikle istiyoruz’ diyor. Dedim ki ‘4 bin 500 PKK’lı teröristin dosyasını verdim ve iadesini istedim, verdiniz mi?’ dedim. ‘Yargı bakıyor’ dedi. Bizde de yargı baksın, gelsin yargıya teslim olsun. Onunla ilgili kararı bizde yargı verir, yargı bizde bağımsızdır, biz karışamayız. Bir müddet orada sakladılar, mahkemeye çıktı, mahkeme tutukladı, şu anda içeride. Süreç böyle devam edecek. Sen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına kapını kapatıyorsun, bakanlara kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun, Hollanda’da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen ‘ben de Hollanda’nın yanındayım’ diyorsun. Sen Hollanda’nın yanında mısın, ben de halkımın ve Hakk’ımın yanındayım, böyle devam edin” şeklinde konuştu.http://www.takagazete.com.tr/bestepeden-anadoluya-makale,151927.html
 
Editör: TE Bilisim