Adana'da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Tan ve Mazı ailesi dün de aynı konu yüzünden karşı karşıya geldi. Sözlü tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü, 5 kişi öldü, 3'ü ağır 7 kişi yaralandı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kuzucak köyünde uzun süredir Mazı ve Tan aileleri arasında yaşanan 3 dönümlük arazi anlaşmazlığı yeniden patlak verdi. Dün saat 16.00 sularında iki aile arasında sözlü tartışma başladı. Tartışmanın duyulması ile iki aile fertleri tarlaya akın etti. Tartışmaların dozu giderek arttı ve bir süre sonra silahlı çatışmaya dönüştü.

Kendini babasının önüne attı

İddialara göre, eski muhtar İsmail Tan, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı'ya silah çekti, bu sırada oğlu İlker Mazı kendisini babasının önüne atınca kurşunların hedefi oldu. Tarafların diğer bireylerinin de yanlarındaki silahları kullanması ile büyük bir çatışma başladı. Uzun süre devam eden silahlı çatışma sırasında Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, Yunus Yılmaz, İsmail Tan ve Mehmet Tan hayatlarını kaybetti. Olayda 3'ü ağır 7 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişinin de arandığı belirtildi.

 

Editör: TE Bilisim