Karadeniz'de, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla son 4 yılda büyük darbe yiyen PKK'nın sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'na takviye gönderileceği istihbaratı üzerine bölgede bahar operasyonu başlatıldı.  Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat(JÖH) ve komandolar ile Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Tokat'ta İnsansız Hava Aracı (İHA) destekli eş zamanlı operasyonlar ile teröristlerin izini sürüyor.

PKK'lı teröristlerin, Tunceli- Erzincan üzerinden Gümüşhane ve Giresun kırsalına geçip, bahar yapılanması yapma ihtimaline karşı da geçiş güzergahları da abluka altına alındı. 

Yayla Evlerine Sıkı Takip

Yayla sezonunun yakınlaşmasıyla birlikte yayla evlerindeki kontroller de sıklaştırıldı. Bölgedeki ormanlık alanlar ve yayla obalarında süren kontrollerde, güvenlik güçleri iz takip köpekleri eşliğinde arama yapıyor.

Kutu Takviye Gönderilen Teröristlerde Yaralı Kaçtı

PKK'nın 22 kişilik sözde 'Karadeniz Açılım Grubu' teröristlerinden 15'i düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, 3'ü teslim oldu, 4'ü ise yaralı ve sağ ele geçirildi. Etkisiz hale getirilen 15 teröristin 2'sinin İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan terörist' listesindeki 4 milyon lira ödüllü 'kırmızı kategori'de, 6'sının ise 300 bin lira ödüllü 'gri kategori' ile aranan teröristlerden olduğu belirlendi. Tamamen yok edilen sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'na geçen yıl takviye olarak gönderilen 'Kawa' kod adlı İran uyruklu terörist ile 'gri kategori'de yer alan 'Aras' kod adlı Aras Aslan'ın ise halen bölgede kış üstlenmesi yapabileceği ihtimali üzerine bölgedeki kırsal alda arazi didik didik arandı. 6 Mart'ta, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Kızılali dağı mevkiinde teröristlere ait içinde silah üstü termal dürbün, pil, örgütsel doküman, akü, yiyecek, ilaç ve sıhhi malzemelerin de olduğu sığınak ele geçirildi. İstihbarat birimleri tarafından yapılan yeni tespitlerde, bölgede son kalan 'Kawa' ve 'Aras' kod adlı teröristin geçen yıl Giresun kırsalında çıkan çatışmanın ardından birinin ayağının koptuğu diğerinin ise gözünden yaralanarak bölgeden kaçtığı belirlendi.

Bakan Soylu Duyurmuştu

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en son Rize'nin Fındıklı ilçesinde yaptığı konuşmasında, Karadeniz Bölgesi'ne sızan PKK'lı terörist gruptan çoğunun yapılan operasyonlarla etkisiz hale getirildiğini hatırlatıp, bölgede son kalan 2 teröristin de yaralı olarak kaçtığını aktarmıştı. Soylu, "Bunlar Karadeniz'e terörist sızdırmıştı, hatırlıyorsunuz değil mi? Size sadece şu kadarını söyleyeyim, iki tane kalmıştı, kırmızısını, sarısını, yeşilini, her birisini derdest ettik. Onlar da kaçmışlar. Birisinin ayağı kopuk, birisinin gözü çıkık, kaçmışlar" diyerek bölgede PKK'ya ağır darbe vurulduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilisim