AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, “Sayın Bakanımız ve milletvekili arkadaşlarımızın katkısıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda belediye başkanlarımız ve STK başkanlarımızla interaktif görüşme yapılarak ‘AB mali yardımlarından daha çok nasıl faydalanabiliriz’ konusunu masaya yatıracağız” dedi.

Trabzon’da 27 Şubat’ta düzenlenecek olan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ile bakanlık uzmanlarının katılması beklenen toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Köseoğlu, “Trabzon ilimiz AB mali yardımlarından etkin bir şekilde faydalanan illerimiz arasında yer almaktadır. Nitekim 2002-2016 yılları arasında “Katılım Öncesi AB Mali Yardımları” çerçevesinde Trabzon ilinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından geliştirilen 589 projeye yaklaşık 71,9 milyon Avro değerinde kaynak aktarılmıştır. Bununla birlikte Trabzon ilinin ekonomik potansiyeli düşünüldüğünde; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında ele alınabilecek yeni proje fırsatlarının da bulunduğu değerlendirilmektedir. Bu kapsamda geliştirilebilecek projeler, ilin ekonomik altyapısı için önemli bir yatırım fırsatı yaratabilecek mahiyettedir. Trabzon ilinde Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında proje geliştirilebilecek alanlara ilişkin bilgilendirme yapılacak” dedi.

Toplantının interaktif bir ortamda yapılacağını belirten Milletvekili Köseoğlu, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve milletvekillerimizin desteğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya, Sayın Valimiz Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 18 ilçe belediye başkanımız, KTÜ, Avrasya Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Esnaf Odası, TMMOB ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinden temsilciler de katılması planlanıyor. İnteraktif bir ortamda Trabzon adına, kent ekonomisi adına son derece verimli bir toplantı olacağını düşünüyoruz. Amacımız Trabzon’un AB Mali Yardım Programlarından daha fazla yararlanmasıdır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim