18 ilçe başkanının görüşlerini alan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 7 Ocak Cumartesi günü Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Trabzon’daki CHP’lilerin düşüncelerini ileteceğini söyledi.  

Beşiktaş, Kayseri, Reina’da terör saldırıları ve Rus büyükelçisine yapılan suikast Türkiye’nin acıya boğulduğunu söyleyen Güngör, hiç birimizin can güvenliğinin olmadığını söyledi. Güngör, “Ardı ardına kötü olaylar yaşadık, ülkeyi üzüntüden üzüntüye sürüklüyorlar. 2002 yılında terör diye bir şey yoktu sıfırdı şimdi bu noktaya geldik. İçte böyle dışta savaş. Çok ciddi istihbarat zafiyetleri var. Genel Başkanımıza suikast düzenlenecek bilgileri var. Yaşam tarzlarına saldırı hisseden vatandaşlarda büyük bir korku var. Yani hiç birimizin can güvenliği yok” diye konuştu. 

Türkiye bir terör sarmalındayken iktidar sahiplerinin ülke yönetimi bir tek adama teslim ederek rejimi değiştirmeye çalıştırıyor diyen Turgay Güngör, “Terör sarmalındaki bir ülkenin yöneticileri Başkanlık Sistemi diye ısrar ediyorlar. Hükümetin başı olan Başbakan ve muhalefet partisi MHP’yi yok edecek bu sisteme onay vermelerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ortaya koydukları Anayasa teklifinin diktatör yaratacağını göremiyorlar mı? 15 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidar yaptıkları politikaların yanlışlıklarını itiraf ediyorlar ve hala yanlış yapmakta ısrar ediyorlar. Gergin olan toplum bu tartışmalarla iyice geriliyor. Tartışması bile ülkeyi bölen bu Başkanlık Sistemi’ne toptan karşıyız. Biz güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemden yanayız ve parlamenter sistemin korunması için her alanda mücadele edeceğiz, rejim değişikliğine asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim