Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleşen moderatörlüğünü KADEM Trabzon Temsilcisi KTÜ Tıp Fakültesi Patoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevdegül Mungan'ın yaptığı panele konuşmacı olarak;  Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Gazeteci Yazar Sadık Albayrak ve Gazeteci Fadime Özkan katıldı. Panele Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeniden Millet Oluyoruz

Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci -Yazar Fadime Özkan konuşmasında farklı cephelerde farklı saldırılarda karşı karşıya olunduğunu belirterek: “biz ülke olarak sadece bir bayrağın altında toplanmadık bir duyguda da buluştuk. Türkiye bize yeniden vatan oluyor. Biz yeniden millet oluyoruz.  15 Temmuz gecesi hem saldırının niteliği hem arakasında ki küresel bir gücün olduğunu daha net görebildik. içerde ki hain bir yapının sızma hareketinin bir sonucu olarak aynı kanaate daha güçlü vardık. Biz saldırılarla karşı karşıyayız. Biz farklı cephelerde farklı saldırılarla karşılaşıyoruz. Bunlara karşı koyacak gücümüz birlikteliğimiz var. Şimdi devlette büyük bir arınma temizlenme ve boşlukların hızla ve sağlıklı bir şekilde doldurulması sarılması yönünde bir hal var” dedi.

Bir Darbe Girişimi İlk Kez Savuşturuldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez konuşmasında; Batının, ABD’nin ve Uluslar arası kuruluşların iyi bir sınav veremediğini belirterek şunları kaydetti; “Bu darbe girişiminin savuşturulması çok önemlidir. Türkiye’ de darbe dediğimiz zaman maalesef yarım asırlık süre içerisinde değişik örnekler var. Halkın cevabı daha oturaklı, daha net bir mesajdır. Batı bunu görmek istemese de. On yılda bir darbe oldu. Bura da mantık şu seçilmiş yönetimleri zor kullanarak uzaklaştırmak düşüncesi bunu yaparken de halkı Egemenliğin sahiplerini hor görme ve memleketin asli sahibi olarak kendilerini görmek şekilde psikolojik bir bakış açısı vardır. Bu bakış açısı 1960 yıllardan bu yana TSK’nın içerisine yoğun bir şekilde yerleşmiş. Bu silahlı kuvvetlerinin darbeci olduğu anlamına gelmez. 15 Temmuz diğerlerinden çok farklı. Bir darbe girişimi ilk kez savuşturuldu. Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Bu geçmişten çıkardığımız dersin sonucudur. Maalesef Batı ve ABD, Batıda ki uluslararası kuruluşlar bu süreçte iyi bir sınav veremediler. Ama akıl vermeye sıra geldimi müthiş akıl veriyorlar. Biz aklımızı kullanarak çok güzel ürünler ortaya çıkarabiliriz.” 

Bu Var Olma Ya Da Yok Olma Meslesidir

Gazeteci- Yazar Sadık Albayrak olayların şahsi olmadığını bu meselenin bir var olma ya da yok olma meselesi olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Ben çok çileler çektim. Hapishaneler yattım. Bütün bunlar bir yana bu şahsi ve kişisel bir olay değil. Bu bir var olma ve ya yok olmadır. Yani bu İslamın yeniden Ortadoğu’da ve Balkanlar’da dirilişinin hareketidir. Bu batı emperyalizmi yedi düvelin yüz sene sonra ki kıyamıdır bu.  Birileri kalkıp her-kül diye bir şey kuruyorsa yunan tanrılarına teslim olmuştur. Hepimizi katledeceklerdi. Yahudiler ve Hıristiyanlar onlara tabi olmadıkça kendilerinden razı olmazlar. Papa senden niye razı çünkü sen onlara tabi oldun. Tayyip Erdoğan’a karşı birleştiler. Gazetelerinde hırsız dediler. Cumhurbaşkanı doğru dedi bunlar virüs. Bunların akıl hocası şeytan. Bunlar devletin her kademesinde her şekle girip çıkan mahlûklardır. Çünkü bunlarda din, iman, aile yok.” 

SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim