Aradan geçen iki yıla rağmen acıları tazeliğini koruyan Asmaz ailesi, 4 çocuk babası Asmaz'ın adını verdikleri ağabey Selahattin Asmaz'ın 10 aylık torunu küçük Servet ile teselli bulmaya çalışıyor. Evlat acısını derinden yaşayan 77 yaşındaki anne Hümeyra Asmaz oğlunu kaybetmenin derin üzüntüsünü ilk günkü gibi derinden hissederek gözyaşı döküyor. Şehidin ağabeyi Selahattin Asmaz (54) ise kardeşinin adını taşıyan 10 aylık torunu Servet ile avunuyor.

En Çok Sevilen Kişi…

Yaz tatili için annesi Hümeyra ve torunları ile memleketi Kelkit ilçesindeki Aksöğüt köyüne gelen ağabey Selahattin Asmaz, AA muhabirine, hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi. Kardeşinin yokluğunu her zaman derinden hissettiklerini anlatan Asmaz, 5 kardeş olduklarını ve Servet'in ortanca kardeşleri olduğunu ifade etti. Asmaz, Servet'in ailelerinde en çok sevilen kişi olduğunu dile getirerek kardeşinin güler yüzlü ve sevecen bir insan olduğunu anlattı.

Rüya Görmesi Üzerinde…

Servet'in şehadetinin ardından amca olarak kardeşinin emanetlerine sahip çıkmaya çalıştığını vurgulayan Asmaz, "Çocukları psikolojik olarak çok zorluklar çekti. Büyük oğlu Enes hala babasının mezarına gitmedi. Kızı Zeynep bana çok düşkün. 'Amca sen ölürsen bizi kim bakacak?' diyor. Zor..." dedi. Asmaz, 10 ay önce kızı Hümeyra Hayta'nın bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini aktararak kızının amcası şehit Servet Asmaz'ı rüyasında görmesi üzerine çocuğuna Servet ismini koyduğunu bildirdi.

Her Zaman Var Olacaklar

Şehit kardeşinin adının torununda yaşayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ağabey Asmaz, şöyle devam etti: "Kızım amcası rüyasına geldi diye oğlunun adını Servet koydu. Kardeşimin ismi torunumda yaşayacak. Bununla teselli buluyoruz”
 
Editör: TE Bilisim