İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Ataşehir Trabzonlular Derneği'nin düzenlediği programa katıldı. 

Ataşehir'de vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden terörle mücadeleye kadar bir çok konuda kendisini dinleyenlere hitap etti. 

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele hakkında detaylı bilgi verdi. Soylu, "31 Aralık 2016 tarihinden itibaren İstanbul'da bir tek bomba patlamadı, bir tek terör olayı yok. Doğu ve Güneydoğu da insanlar huzur içinde çocuklarını okula gönderiyor artık Çukurca başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'nun her tarafında PKK'nın tertiplediği değil uluslararası hakikaten festivaller, yarışmalar gerçekleşiyor. 

Benim memleketimde anneler çocuklarını okula, taksime gönderirken acaba bir sıkıntı olacak mı diye düşünmüyor ve bütün bunların sağlanıp gerçekleştiği Allah'a şükür bir anlayış içerisinde bütün bunların yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze koyduğu çizgi ve politikayı her yerde devam ettiren arkadaşlar gibi bizde hükümetimizde devam ettiriyoruz. Bu ülkenin dağlarında 12 - 16 bin arasında terörist vardı bugün 600 terörist kaldı. 

Büyük bir mücadele ortaya koyduk, mücadeleyi sadece bir terör örgütüne karşılık yapmıyoruz. Bu terör örgütü arkasında ABD olduğunu daha farklı güçlerin olduğunu biliyoruz. Şükürler olsun bugün ayakları üzerinde duran bir Türkiye var, yarına daha umutla bakan bir Türkiye var. Sen Afrin'e giremezsin dedikleri zaman ben ülkemin üzerinde veya yıllarca beraber olduğum komşularım üzerinde bir tehdit gördüğüm zaman ben buraya adım atabilirim diyen bir Türkiye var. Terör örgütüne yılda 5 bin 556 kişi katılırken şu ana kadar bu yıl içerisinde 6 ayda 43 kişi katıldı. Sadece onlara dağlarda gerekeni yapmıyoruz, psikolojik olarak da onları başka bir noktaya doğru itip dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim