Vali Ali Fuat Atik, Siirt Ak Parti Milletvekili Osman Örenle birlikte "Botan Vadisi Milli Parkı" sınırları içerisindeki alanda incelemelerde bulunarak, yapılacak çalışmalar hakkında  yetkililerden  bilgi aldı.
 
Botan Vadisinin milli park olarak ilan edilmesine ilişkin kararın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak kesinleştiğini belirten Vali Ali Fuat Atik, ‘Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacak olan “Botan Vadisi” çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak olacağını’ söyledi.
 
Bölgenin milli park ilan edilmesiyle kentin doğa ve inanç turizminin daha da canlanacağını ifade eden Vali Atik, şöyle konuştu:
 
"Botan Vadisi Milli Parkı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğü girmiştir. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun. Botan Vadisi Milli Parkı'nın, Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz."
 
Güneydoğu'ya gelen turistlerin vadiyi görmek için Siirt'te de geleceğini kaydeden Vali Atik, tüm doğaseverleri vadideki güzelliği görmeye davet ediyorum.” dedi.
 
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de Botan Vadisi Milli Parkı ile kentin çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacağını söyledi.
 
Botan Vadisi Milli Parkı'nın, merkez köyleri Tillo ve Eruh ilçe sınırları arasında 29 kilometrelik bir bölümü kapsadığını ifade etti.
 
Vali Atik ve milletvekili Ören, parkın  projesine ve onaylanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler.
 
Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Ilısu Barajı dolayısıyla yapımına başlanan yeni alternatif köy yollarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı.
 
Milli Park; Botan Çayının oluşturduğu ana ve yan vadileri içerisine yer alıyor. 11 bin 384 hektarlık bir alana sahip olacak olan milli parkın Botan Çayının  oluşturduğu yatağa 25 km bir hat boyunca takip edecektir. Siirt il merkezine 3 ile 19 km uzaklıkta yer alıyor. Araçla dört farklı güzergâh tan gidilebilecektir.
 
Farkı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığı bilinen Botan Vadisi asırlar boyu ticaret ve kültür merkezi olarak kullanılmıştır. Vadi boyunca birçok kilise ve manastır kalıntısı ile İbrahim Hakkı Hz.’nin “Işık Hadisesi” için yaptırdığı Kale ’tül Üstat kalesini de kapsamaktadır.
Mehmet Şükrü Uras

Editör: TE Bilisim