İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de düzenlenen AK Parti 6’ıncı Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada tüm dünyaya önemli mesajlar veren Bakan Soylu, önce Afrin konusuna değinerek, “Bugün Afrin’de evlatlarımızın ortaya koyduğu mücadele sadece Türkiye’yi terörizmden ve etrafımızda karşılaştığımız hasetliklerden ve düşmanlıklardan bıraktırmak değildir. Biz 870 bin kilometrekareden mesul değiliz, Torosların ahlakını, sizin karakterinizi ve Anadolu medeniyetinizi, işte demokrasiyle beraber bütün dünyaya nakşetmezsek bize haram olsun” dedi. İşte Bakan Soylu’nun o açıklamaları:

Hayatım Boyunca Unutmayacağım

Gezi olaylarında, sıkıntılı ve dertli zamanlarda davamızın, kalbimizin, milletimizin ve ülkemizin üzerine büyük güçler acımasız şekilde geliyorlardı. Dünyanın bütün terör insanları Türkiye'de kamp kurmuşlardı. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın yurtdışı gezisinden İstanbul’a döndükten sonra ilk seyehati Adana üzerinden Mersin’e. Çok iyi hatırlıyorum, Adana Havalimanı’nda bizi karşılayanları, ardından Mersin’de bir yağmurlu günde bu salonu dolduranları, liderlerine, davasına ve ülkesine sahip çıkanları, kim ne derse desin ne iftira atarsa atsın doğrudan ve haktan vazgeçmeyenleri ve bu salonda Türkiye’nin liderine karşı heyecanlarını hayatım boyunca unutmayacağım. 

Terörün Esiri Haline Getirdiler

Ankara’daki o karşılamayı da elinde bayrakla sokaklara dökülen insanları da. Elinde bayraklarıyla çocuklarıyla, beraber ülkemin hürriyettini ve demokrasisini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı, ‘Biz demokrasimize de milletimize de geçmişimize de medeniyetimize de sahibiz’ diye haykıranları unutmayacağız. 20. yüzyıla "hasta adam" olarak başladıklarını, 21. yüzyılda da siyaset güçsüz bırakıldı.
Türkiye'yi ekonomik krizlere karşı karşıya bıraktılar. Bizi terörün esiri haline getirdiler.  Allah'a hamdolsun, ortaya koyduğunuz iradeyle liderimizin peşinde dimdik durmanızla birlikte biz 21. yüzyılın başından itibaren onların bize biçmek istedikleri elbiseye sığmadık. 

‘Hasta adamsınız’diyenlere bir itirazdır!..

“Bu kongrenin burada toplanmasının, AK Parti'nin var olmasının amacı, sadece iktidar olmak değildir. 20. yüzyılda, 21. yüzyılın başında bize biçmeye çalıştıkları, 22. yüzyılın başında bize biçecekleri 'Siz hasta adamsınız' diyecekleri bu elbiseye itirazdır, 'Biz bunu kabul etmiyoruz' demektir.”Soylu, en büyük güçlerinin demokrasi olduğunu, kongrelerde oluşan heyecanı 2019'a taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim