“Rıza Zarrab dosyası Türkiye’nin gündemine geldiği zaman şöyle bir şey söylemiştim, televizyonlarda o kayıtlar hala duruyor, bu dava çok önemli ve asıl önemli olanın bu davanın önümüze ne zaman ve niçin konulacağıdır. Bu davayla neyi amaçladıklarını ancak o zaman anlayabiliriz demiştim. 

ABD’de Halk Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı dün bu dava sebebiyle gözaltına alınıp tutuklandı. Bence çok önemli bir ipucu bu. Genel Müdür Yardımcısı niçin tutuklanıyor?
Zarrab davasının gerekçesi ne? Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin İran’ayönelik ambargoyu ihlal eden uygulamalarıdır.  Yani o davada enteresan bir durum var. Bakın davanın duruşma safhasına gelindi, davanın savcısı bütün dosyayı hazırladı, delilleri ortaya koydu ve tam yargılama aşamasına gelinecekken,  davanın başlama süreci belirlenecekken, biz bunu beklerken bir anda Türkiye’nin gündemine Anayasa teklifi geldi. 
Bayram değil seyran değil böyle bir tartışma yok pat diye Anayasa teklifi Türkiye’nin gündemine geldi. Anayasa teklifi gündeme gelince ABD’de şöyle bir olay oldu.Davada yargılanacak olan 101 sanığın ismi belli oldu, mahkemeye verdiler.Biz kim olduklarını bilmiyoruz ama mahkemeye 101 sanığın ismi verilmiş. 

Bu sanıklar kim, içerisinde siyasetçiler var mı?  Var tabi ki. Bürokratlar var, bankacılar var, iş adamları var. Ancak tam bu 101 sanığın ismi belirlenmişti ki bir anda sürpriz bir şekilde dava 10,5 ay sonraya, eylül ayına ertelendi.Amerikan ceza yargılamasında ilk defa oldu bu olay.O zaman anladık ki bu Anayasa teklifi milli bir Anayasa teklifi değildir. Bu Anayasa teklifi bunlar tarafından yazılmadı, bunların önüne konuldu. 

Bunu televizyonlarda da söyledim Of’dan da bir kez daha söylüyorum.‘Bu Anayasayı ben yazdım, bu benim Anayasamdır, bunun altında benim hukuk görüşüm var’ diyen tek bir AKP’li hukukçu arıyorum.Bakın bu Anayasayı gördüğüm ilk gün bu Anayasa Cumhurbaşkanı’na hazırlanmış bir tuzak demiştim. 

Önceki gün ne diyor Sayın Cumhurbaşkanı ‘Anayasa da parlamentoyu fesih yetkisi yok, böyle bir yetki varsa ben istifa ederim’ diyor. Ne demiştim ben, bu Anayasa teklifini hiçbir AKP’li vekil okumadı demiştim. Bilmiyorlar, Sayın Cumhurbaşkanı da bilmiyormuş demek ki. 

Bu Anayasa teklifini Cumhurbaşkanı okumamıştır, bilmiyor demiştim. Cumhurbaşkanı’nın bu beyanı bizim öngörülerimizi teyit ediyor.Bu Anayasa teklifi Cumhurbaşkanın önüne konulmuştur.”
 

Editör: TE Bilisim