40. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Programı kapsamında Türkiye’ye 40 ülkeden misafir olarak gelen çocuklar, Kamu Denetçiliği Kurumunu ziyaret etti. Çocukları, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Çocuk Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak kabul etti. Ziyarette konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun yaklaşık 50 yıldan beri bu şenliği düzenlediğini belirterek, “Sizler Türkiye’ye geldiniz, burada yeni arkadaşlar edindiniz. Bizler de sizleri uzun zamandan beri Türkiye’de misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

‘Yüreğimizi yaralıyor…’

Kamu Denetçiliği Kurumunun her toplumda insanların kolaylıkla gelebilecekleri bir kurum olduğunu dile getiren Başdenetçi Malkoç, "Çocuklardan gelen şikâyetlere bakan kamu denetçimiz var. Çocukların da şikâyeti olursa onları da inceleyelim. Dünyada savaşlar oluyor bunlardan da en çok çocuklar etkileniyor. Dünyanın her yerinde sıkıntıların olduğunu ve bunlardan en çok etkilenenlerin de çocuklar ve kadınlar olduğunu söyleyen Malkoç, “Özellikle çatışma ve savaş olan bölgelerde çocukların evleri yıkılıyor, anneleri babaları ölüyor. Bunlar bizi üzüyor, yüreğimizi yaralıyor. Mesela Filistin’de, Afganistan’da, Afrika’da, Irak’ta, Suriye’de çocuklar ölüyor” dedi.

Koltuğunu Okçabol’a Bıraktı

Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu olaylara baktığımızda bugün dünyayı yönetenlerin dünyayı iyi yönetemediklerini görüyoruz. Sizler dünyayı gezip görüyorsunuz. Kendi ülkenizde okuyacaksınız. Avukat olacaksınız, doktor olacaksınız, mühendis olacaksınız. Ülkenizi yönetirken bugünkü kötü yöneticilerden ders alacaksınız. Yönetici olduğunuzda çocuklarınıza daha iyi imkânlar sağlayacaksınız, dünyada savaş kalmayacak inşallah” diye konuştu. Başdenetçi Şeref Malkoç’un koltuğuna Kosovalı Dilara Okçabol oturarak, böyle bir program düzenlendiği için Başdenetçi Malkoç’a ve Kamu Denetçiliği Kurumuna teşekkür etti. 
 
Editör: TE Bilisim