Balta, yaptığı açıklamada, hava, su ve toprağın temiz olduğu yerde sadece insanların değil tüm canlıların mutlu şekilde yaşadığını söyledi. Çevresel sorunların sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki tüm canlıların meselesi olduğunu belirten Balta, toplumun tamamını ve canlıları ilgilendirdiği için çevrenin siyaset üstü bir konu olduğunu ifade etti. Balta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre bilincine yönelik yaptıklarına dikkati çekerek "Geçmişi görmek, ona göre örnek vermek lazım. İstanbul sokaklarında insanlar maskeyle dolaşırdı. Kronik rahatsızlığı olanların belirli saatlerde dışarı çıkmaması hatta İstanbul'u terk etmesi istenirdi." diye konuştu. İstanbul'da vahşi depolama yapılan çöp sahalarında patlama meydana geldiğini anımsatan Balta, "Gazeteler promosyon olarak maske dağıtırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İstanbul'u Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri arasına soktu. Her yönüyle İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehri haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Çöp, Ekonomik Değeri Olan Hammadde Haline Getirildi

Balta, AK Parti hükümetinin çevresel sorunlara çok önemli yatırımlar yaptığını vurgulayarak "Türkiye'de havanın, suyun ve toprağın temiz olması için yatırımlar yapıldı. Büyükşehirlerimizden başlanarak çöpler düzenli depolama sahalarında depolanmaya ve bertaraf edilmeye başlandı." dedi.

Bertaraf tesisleri sayesinde çöpün ekonomik değeri olan hammadde haline getirildiğine işaret eden Balta, şöyle konuştu: "Bir taraftan çöpleri topluyoruz, bir taraftan da çöpten enerji üreterek bunları ekonomiye kazandırıyoruz. Türkiye'deki tesislerde yaklaşık 60 bin kişi çalışıyor ve 2 milyar liranın üzerinde gelir elde ediliyor. Bunu yeterli görmüyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 15 katı atık bertaraf tesisi vardı, şu anda ise bu sayı 83'e ulaştı. Bu bağlamda tesis sayısını artırmayı düşünüyoruz. Tüm belediyelerin düzenli depolama sahaları ile alakalı yatırımları var. "
 
Editör: TE Bilisim