Büyükliman Örgütü Tutuklandı

Trabzon'da FETÖ terör örgütüne yönelik 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar neticesinde Vakfıkebir İlçesi’nde gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı. 

FETÖ terör örgütü mensubu oldukları iddiasıyla Vakfıkebir Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye çıkartılan Kemal Haliloğlu, Vahit Sivri, Abdurrahman İslam, Mustafa Biryan, Ali İhsan Çolak, Uğur Özaltun, Hayrettin Özer tutuklanırken, Ali S. serbest bırakıldı. Tutuklular Trabzon Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Akademisyen sorgusu Rize’ye sıçradı

Rize’de RTEÜ’ye bağlı Tıp Fakültesi'nde aralarında profesörlerin ve doktorlarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli, aralarında profesör, doçent ve doktorların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen akademisyenler ve çalışanların sorgulaması sürüyor.

Noter de sorguda!

Çarşıbaşı Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mehmet D.’nin evinde ve bürosunda arama yaparken bazı belgelere el konduğu bildirildi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Çarşıbaşı’nda da dikkat çeken bir gözaltı gerçekleşti. 

Geçtiğimiz yıl Çarşıbaşı’na noter olarak atanan ve emekli savcı olduğu belirtilen Mehmet D. operasyonlar çerçevesinde gözaltına alındı. Polis, Çarşıbaşı Noterliğinde ve Mehmet D.’nin evinde arama yaparken bazı belgelere el konduğu belirtildi. Mehmet D.’nin bugün ya da yarın mahkemeye sevk edileceği bildirildi.  
 
Editör: TE Bilisim