Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu beraberlerinde Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun olduğu halde TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alış verişinde bulundular.

Örnek Olmaya Çalıştık

TTB Başkanı Ergan, borsanın özellikle fındık sektöründeki çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Türk fındığında verim ve kalite sorunu bulunduğuna dikkat çeken Ergan; “Dünyadaki üstünlüğümüzü ve yerimizi kaptırmamak için son yıllarda düşen verim ile kaliteyi arttırmamız lazım. Bunun için projeler uygulayarak örnek ve önder olmaya çalıştık. Mesafede aldık. Hep birlikte bahçeleri yenileyerek, ıslah ederek üreticilerimizi bilgilendirmeliyiz. Pazardaki payımızı daha da arttırmalıyız” dedi.

Meclise Taşıyacaklar

Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu da, fındık bahçelerindeki yenilemenin üreticinin tek başına yapabileceği bir iş olmadığını belirterek; “Bahçeyi sökeceksin. Yenisini dikeceksin. Elinizde ciddi bir projenin olması lazım. Bu projeye Devletin sahip çıkması, çiftçinin de örgütlenmesi gerekir” şeklinde konuştu. Trabzon’da tarım ve hayvancılık yok noktasında bulunduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Bakırlıoğlu, başta fındık olmak üzere Trabzon’un ekonomik geçim kaynakları ile ilgili rapor hazırlayıp, bunu meclise taşıyacaklarını söyledi.

Yerli Ve Milli Duruş

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, ülkemizde ciddi olarak ekonomik bir kriz olduğunu ileri sürüp, bu krizin aşılmasında ‘Milli ve Yerli’ duruşun çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Biz bunları iktidarla paylaştık.Bizim ulus olarak her zamankinden daha çok çalışmaya, hem de çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Üretene ve üretilene sahip çıkmamız lazım. Ne yazık ki bu gün marketlerde ve perakende satış noktalarında, raflardaki ürünlerin yüzde 80’den fazlasıyabancı ürünlerden oluşmaktadır. Bu nedenle, marketler başta olmak üzere tüm satış noktalarında, yerli ve milli ürünleri öne çıkaran, görünür kılan uygulama ve düzenlemeler yapılmalıdır. Bunun için Milli ve yerli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını önerdik.”
 

Editör: TE Bilisim