Yaz saati uygulamasıyla birlikte saatler bir saat ileri alındı. Şu an herkes ''saat kaç?'' ve ''saatler ileri mi alındı?'' sorularını soruyor. İşte saat kaç ile ilgili detaylar...

''Saat şu an kaç?'' ve ''Saatler ileri mi alındı?'' gibi merak edilen soruların cevabı burada. Avrupa, dün gece yarısından itibaren ''Yaz saati'' uygulamasına geçiş yaptı. 

Böylece Türkiye ile saatler otomatiman 1 saat yaklaşmış oldu. Daha önceden ''Yaz saati'' uygulamasına geçiş yapmayan Türkiye'de saatler ileri alınmadı. Ancak bazı telefon ve operatörleri kullanan vatandaşların saatleri otomatikman 1 saat ileri alındı. Bugün satatlerin ileri alınmasının ardından, ''Türkiye'de şu an saat kaç, saatler ileri mi alındı, saat şu an kaç'' gibi merak edilen soruların cevapları haberimizde. Peki şu anda Türkiye'de saat kaç? 

İşte detaylar...

Avrupa'da 1 Saat İleri Alındı

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00’te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.

Türkiye ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı. 

Saatler İleri Alındı Mı?

Yaz saati uygulaması nedeniyle bir saat ileri alınan saatler, alınan karar doğrultusunda Türkiye'de artık ileri alınmıyor. Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.

İstanbul'dan 'Dünya Saati' hareketine destek

Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de aralarında olduğu yapılar 20.30'da ışıklarını kapattı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı Türkiye (WWF Türkiye) tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde Eyfel Kulesi, Sidney Opera Binası’nın da aralarında bulunduğu anıtsal yapılarla eş zamanlı olarak İstanbul’da da birçok tarihi yapının ışıkları 20.30’da bir saatliğine kapatıldı.

Bu akşam tüm dünyayla eş zamanlı gerçekleştirilen Dünya Saati etkinliğinde, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için İstanbul’da aralarında köprüler, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Galata Kulesi gibi önemli anıtsal yapıların ışıkları, bir saatliğine kapatıldı.

İstanbul’da Sultan Ahmet Camisi, Süleymaniye Camisi, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Beykoz Kasrı, Beylerbeyi Camisi, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Camisi, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur kasırları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Küçüksu Kasrı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi, Yeni Cami, Yıldız Sarayı, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Vodafone Arena, Türk Telekom Arena, Ülker Stadyumu’nda ışıklar bir saatliğine kapatıldı.

Editör: TE Bilisim