TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Oda ve Borsa Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar ile paylaşma imkânı buldu. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, Trabzon iş dünyası tarafından odaya iletilen talepleri ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu ilgili bakanlıklara sunulmak üzere TOBB’a iletti. 

Ayrıca Karadeniz bölgesindeki iş dünyasının talepleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara iletildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üyelerinin kendilerine ilettiği taleplerin TOBB kanalıyla bakanlıklara ulaştırıldığını vurgulayarak, “Bugüne kadar iş dünyamızın bir çok sorunu ve talebi bu yolla çözüme kavuştu. Bu kez de ilgili bakanlıkların gereken uygulamaları hayata geçireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bakanlıklara İletilen Talepler

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan dosyada bakanlıklara iletilen iş dünyasının talepleri şu başlıklardan oluştu: Trabzon – Erzincan Demiryolu’nun yapılması Trabzon Güney Çevre Yolu – Transit Geçiş Yolu’nun Projelendirilip acilen uygulamaya geçilmesi Yeni Hal Yasası hazırlıklarının bir an önce hayata geçirilmesi ve Trabzon Toptan Gıdacılar Sitesi’nin yapılması. Ulusal market zincirlerinin sayılarına sınırlama getirilmesi ve şehir dışına taşınmaları. 

Medikal sektöründeki firmaların mal ve hizmetlerinin karşılığı ödemelerin zamanında yapılması. Rent A Car sektöründeki kayıt dışı firmaların gün geçtikçe artması ve denetim mekanizmasının sağlıklı olarak işlememesi nedeniyle yaşanılan mağduriyetler. Turizm sektöründeki denetimlerin yeterince yapılamaması nedeniyle turizm belgesi olmayan kayıt dışı işletmelerin faaliyet göstermesi. Sektördeki sorunların daha da büyümeden önlenebilmesi için Kamu Müteahhitleri için acilen ‘Fiyat Farkı Kararnamesi’ ve ‘Tasfiye Kararnamesi’ düzenlenmesi

Editör: TE Bilisim