Milletimizin 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyarak darbeye karşı koyarak Türkiye’de bir daha darbe yapılamayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Milletvekili Balta “ Hain FETÖ örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan ancak milletin kararlı duruşu ile tarih yazılan 15 Temmuz ihanet girişiminin yıldönümünü gerçekleştireceğiz. Hain darbeciler geçtiğimiz yıl bu milletin önünü kesmek istediler. Bu milletin güçlenmesini istemeyerek, milletin iradesini ayaklar altına almak istediler. 

Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu bağımsızlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır. 15 Temmuz bu ülkenin kaderinin değiştiği, bir milletin iradesine sahip çıkarak destan yazdığı bir tarihtir. 15 Temmuz gecesinin ilk dakikalarından itibaren hemşerilerimizle sokaklara çıkarak milli irademizi koruduk. Bir ay boyunca tüm dünyaya adeta milli irade dersi verdik. Rabbimizin yardımı, Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin desteği ile ülkemiz üzerinde oynanan hain planı da bozduk. 

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratıldılar. Şu anda da adaletimiz karşısında hesap veriyorlar. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir” dedi.
 
Editör: TE Bilisim