Türk sporunun 1 numaralı ismi, yakaladığı başarılar ve kırdığı rekorlarla dünya tarihine geçen, Türk halkını yarıştığı her organizasyonda ekranları başına kilitleyen efsane halterci Naim Süleymanoğlu'dan acı haber geldi... 1.47'lik ‘Cep Herkülü' unvanlı unutulmaz sporcu, 50 yaşında İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.

Cenazesi Fatih Camii'ne Getirildi

28 Eylül'den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Öğle namazına müteakip düzenlenecek tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. 

Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde 'Kalbimizdesin' yazıldığı görüldü. Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımının beklendiği törene Süleymanoğlu'nun yakınları gelmeye başladı. Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Siroza bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da özel bir hastanede 28 Eylül'den bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve 6 Ekim'de karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı.

Naim'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamada, “Yıllardır kronik karaciğer yetmezliği ile mücadele eden olimpiyat ve dünya şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğluyaşam mücadelesini kaybetti. İlk olarak beyindeki kanama odakları nedeniyle bir operasyon geçiren Süleymanoğlu, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdi. Değerli sporcumuza Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim