Yaklaşık 11.5 milyon emekli promosyona kavuşuyor. 1 Mart’tan itibaren Mayıs sonuna kadar tüm emekliler promosyonu cebine koymuş olacak. Emekliye promosyon için banka yarışı da yaşanıyor. Ziraat, İş Bankası, Garanti, Akbank ve ING Bank’ın ardından, QNB Finansbank da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile promosyon protokolünü imzaladı. Emeklilere maaşa göre üç yıl için 300, 375, 450 lira promosyon ödemesi yapılacak. Emekliler, bankalara hemen ya da diğer bankaların tekliflerini gördükten sonra başvurabilecek.
 
Ek İkramiye Nisan Ayında

Memur emeklilerine ek ikramiye ödemeleri için de geri sayım başladı. 30 yıldan fazla hizmeti olmasına karşın ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlara, kalan her tam yıl için ödeme yapılacak. İkramiyelerin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içerisinde; kalan kısmı da ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanarak, kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içinde verilecek. Yasa yürürlüğe girer girmez başvurusunu yapanlar, 27 Nisan’a kadar ek ikramiyelerini cebine koyacak.
 
Temmuz ayında maaşlar artacak

Temmuz’da tüm emeklilere zam var. SSK ve Bağkur emeklileri, ilk 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3’ü aşarsa enflasyon farkı verilecek. Merkez Bankası, ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 3.59 olarak tahmin etmişti. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağkurlular’ın Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam ve yüzde 0.59 enflasyon farkı eklenerek yansıtılacak. Ancak enflasyon tahminden daha yüksek çıkarsa, hem SSK ve Bağkur hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı daha da yükselecek.
 
Editör: TE Bilisim