Emekliler önümüzdeki haftadan itibaren yeni maaşlarını hesaplarında görmeye başlayacak. Vatandaşlar bu süreçte 'emekli maaşları ne kadar oldu?
 
'Emekli temmuz zammı ne zaman hesaplara yatacak' sorularının yanıtlarını sık sık arıyor. Öte yandan Memur emeklilerinden 3 aylık fark alacakların hesabına da en az 429,75 lira yatırılacak. İşte emekli Temmuz zammı ile ilgili tüm detaylar...

Emekli vatandaşlar yeni aylıklarına kavuşuyor. Zamlı maaş ödemeleri önümüzdeki hafta SSK emeklileriyle başlayacak. Peki güncel emekli maaşları ne kadar? İşte yanıtı...

Bağ- Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri de 25 Temmuz'da start alacak.

Memur Emeklilerine Fark Ödemesi

Ayrıca memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında yatırılıyor.

Emekliler yüzde 6.02 zamla oluşan farklarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak tarihte hesabında görecek.

Aylıklarını her ay alanlara 1 aylık, 3'er aylıklar halinde alanlardan Mayıs- Haziran-Temmuz döneminde alanlara 1 aylık, Haziran- Temmuz-Ağustos döneminde alanlara 2 aylık, -
Temmuz- Ağustos-Eylül döneminde alanlara 3 aylık üzerinden aylık farkı yatırılacak. Örneğin; en düşük emekli aylığı 2 bin 522 lira 84 kuruşa çıktı.

Emekli, aylık ödeme alıyorsa hesabına 143,25 lira zam farkı yatırılacak. 3 aylık fark alacaklara en az 429,75 lira verilecek..

Zamlı Maaşlar Hesaba Yatıyor

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşları hesaplara yatacak. Memur emeklileri ise zam farklarını alacak..
Editör: TE Bilisim