Yıldırım, bazı çevrelerin kasıtlı olarak ‘TMO ödeme yapmıyor, geç ödeme yapıyor’ yalanını yaydıkların bu nedenle fındık fiyatının 17 TL’den 13.5 TL’ye gerilediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Giresun kalite fındığa 50 randımanda 17 TL, Trabzon fındığına da 16.5 TL olarak fiyat açıkladıktan sonra Toprak Mahsulleri ofisinden randevu alanların sayısı artmıştı.

Ancak Ağustos ayının sonlarına doğru ve Eylül ayının başında fındık fiyatı aniden gerilemeye başladı. TMO 16.50 TL’den fındık almasına rağmen ‘TMO fındık alıyor ama para ödeyemiyor’ yalanı ortaya atıldı.

 Bunun üzerine üreticiler TMO’dan yanladı ve özel sektöre yöneldiler. Tüccarların önünde uzun kuyruklar oluştu. Bu nedenle de TMO’nun alım yaptığı günlerde boşluklar oluştu, randevu alanlar bile alım yerlerine gitmedi ve fındıklarını tücara verdiler.

Dünya Gazetesi Ekonomi yazarlarından Ali Ekber Yıldırım, son yazısında fındığa değindi. 

Fındık yazıları ile 2000’li yılların en fazla takip edilen yazarı olan ve FKB’nin dergilerinde de yorumları yayınlanan yıldırım, ‘TMO fındık alıyor parasını ödemiyor!’ yalanının fiyatları 13.5 TL’ye kadar gerilettiğini söyledi ve  arz talep dtengesi bozulmamalı diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim