İzmir'de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyon devrildi. İlk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Kazadan yaralı kurtulan şoför, "Önümüze araç çıktı, kontrolü kaybettim" dedi. 

İzmir'de , sabah erken saatlerde, kasasında düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, havalimanı yolu Menderes kavşağında sürücüsünün kontrolünden çıkarak, 20 metre yükseklikten sulama kanalına düştü. 

Kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz'ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu da inceleme sonrası ortaya çıktı. Sürücünün kamyon kullanabilmek için gerekli 'C sınıfı' ehliyeti yerine de otomobil kullanabildiği 'B sınıfı' ehliyeti olduğu belirlendi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Kamyonda düzensiz göçmenlerin bulunduğu belirtildi.

Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada ilk belirlemelere göre, 22 kişi yaşamını yitirdi, 1'i şoför 13 kişi de yaralandı.
 
Yaralıların Çoğu Çocuk

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 9'unun çocuk 2'sinin ise yetişkin olduğu öğrenildi. Vücudunda kırıkların olduğu öğrenilen yaralı çocukların, DEÜ Çocuk Acil Servisi'ndeki tedavileri devam ediyor. DEÜ Yetişkin Acil Servisi'nde ise biri kadın iki göçmenin olduğunu öğrenildi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralılardan birinin hamile olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.

Şoförün İki Bacağı Kırık

Öte yandan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren kamyon şoförü 35 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ın iki bacağının kırıklar nedeniyle alçıya alındığı öğrenildi. Hastanenin acil servisinden beyin cerrahi polikliniğine sedye ile götürülen şoför Yılmaz'ın baygın olduğu görüldü.

Şoför İlk İfadesini Verdi

Kazada yaralanan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Yılmaz'ın (35) kamyonun sürücüsü olduğu belirlendi.

Yılmaz tedavi gördüğü hastanede polise verdiği ilk ifadesinde düzensiz göçmenleri Aydın'ın Söke ilçesinden aldığını ifade etti.

İzmir'e yaklaştığında karşısına beyaz bir otomobilin çıktığını ileri süren Yılmaz, "Frene bastım, fren boşalınca duramadım. Manevra yaptım, dereye devrildik." ifadelerini kullandı.

Görgü Tanığı Anlattı

Öte yandan kaza sonrası yaralı sürücüyü otomobiline aldığını söyleyen Mehmet Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada İzmir yönüne ilerlerken yol kenarında bir kişi gördüğünü aktardı.

Yol kenarındaki kişinin el kol hareketiyle kendisini durdurmak istediğini söyleyen Eker şunları söyledi:

"Hava yeni aydınlanıyordu. önce durmak istemedim. ilerde durdum. adam geldi. kaza yaptım yaralıyım dedi. Adım Mustafa Yılmaz dedi. Benim telefonumdan birkaç yeri aradı. Cevap veren olmadı. 'Yeşilyurt'taki hasteneye götür beni' dedi. 'Ben başka yöne gidiyorum' dedim. Bir taksi durağında inmek istedi Karabağlar'da. Ben de yoluma devam ettim. Daha sonra aradığı numaralardan birisi beni aradı. Ben durumu anlattım. 'Biz öyle birini tanımıyoruz' dedi. Nerede olduğumu sordu. 'İzmir'deyiz' dedim. Ben sordum, 'Mersin'deyim' dedi."

Soruşturma Başlatıldı

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişinin öldüğü kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kamyon Kaldırıldı

Kamyon, ekipler tarafından vinç yardımı ile kaldırıldı. Bu arada umuda yolculuğa çıkmak üzere kamyona binen düzensiz göçmenlerin çantaları da, dere yatağından jandarma ekipleri tarafından toplanıldı. Karayolları ekipleri, kaza sırasında hasar gören demir bariyerin yenisini montajlama çalışmalarını sürdürürken, bu sebeple yolda uzun araç kuyrukları da oluştu.
Editör: TE Bilisim