Patlamanın olduğu bölgede çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Olay yerinde bir aracın tamamen patladığı öğrenildi.

Patlama sesi kent merkezinden de duyuldu. DHA muhabiri Hasan Demirbaş, olay yerinde parçalanmış bir araç ve çok sayıda hafif yaralı gördüğünü ve 4 otomobilin ve çevredeki binaların da patlamada hasar gördüğünü söyledi.
Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nde bir toplantı olacağı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de toplantıya konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

Bomba Yüklü Araç İddiası

Antalya ATSO binasındaki patlamaya otoparkta bulunan bomba yüklü bir aracın neden olduğu ileri sürülüyor. Ancak yetkililer böyle bir bilgiyi henüz doğrulamıyor..

"Kanlar İçinde Kaldık"

CNN Türk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı "Ne olduğunu anlayamadık bir anda binanın camları patladı. Kanlar içinde kaldık. Bütün çalışanlar dışarı çıkarıldı. Büyük korku yaşandı. Bu arada binada bulunan bütün siviller tahliye edildi. Çevrede bulunan vatandaşlar tahliye edildi" şeklinde konuştu.

Menderes Türel'den İlk Açıklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olayla ilgili ilk yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

"Bu gibi patlamaları hemen hepimiz bir güvenlik endişesi ile bir terör eylemi şüphesi ile karşılıyoruz ama henüz çok erken bunu söylemek için... Umarım bir terör saldırısı değildir, muhtemelen kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. Şu an verilen bilgilere göre henüz bir can kaybı yok, yaralılar var ancak ağır yaralı olamadığı söyleniyor.  Patlamanın olduğu binanın camlarla kaplı olması ve camların kırılması ile olayda biraz farklı bir görüntü ortaya çıktı. Ancak henüz net bir şey söylemek için Valilik ve Emniyet yetkililerinin açıklamalarını beklemek gerekir."
 
Editör: TE Bilisim