.Sakarya Akyazı'da dün aqua parktaki havuzda yüzen Gökay Yıldırım (12), Nurullah Ünlütürk (12) ve Mert Kaliç (17) adlı 3 çocuk, akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya (58) ile oğlu Kadir Kaya (30) da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 

5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı. Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kalplerinin durduğu belirlenen yaralılar, hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede, işletmede maliyeti 100 lirayı bulan akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Ayrıca tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü..

Kablolar Bulundu

Çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı bildirildi. Bu arada olayda yaşamını yitiren 5 kişinin yakınları, hastanenin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi. İşletmenin 2012 yılında "yüzme havuzu ve eğlence merkezi" ruhsatını aldığı öğrenildi..
 

Editör: TE Bilisim