Kent Meydanımızda düzenlenen törene Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İl Sağlık Müdürü Dr.Sercan Özaydın, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız katıldı.

Törende konuşan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel,  “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın başta Munzur Üniversitemiz olmak üzere Tunceli’mize çok büyük destekleri var. Yaklaşık 21 aydır hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın Bakanlarımızın yapmış olduğumuz çalışmalarda büyük destekleri var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza yöremize vermiş oldukları desteklerden dolayı Tunceli halkımız adına şükranlarımızı sunuyorum.”

“Tunceli’deki Ambulans Sayısı 39’a Yükseldi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise gönderilen yeni ambulanslarla Tunceli’deki ambulans sayısının 2’den 39’a yükseldiğini belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz şöyle konuştu:

“Tunceli’de ambulans sayımız 2’den 39’a yükseldi. 2 UMKE aracımız, 3 paletli ambulansımız, 1 kepçeli ve paletli ambulansımız, 12 tane  4x4 ambulansımız, 21 tane de standart ambulansımız var. 2018 yılında 11 bin vakaya başarıyla müdahale edilmiş. Her 100 vakadan 97’sine ilk 10 dakikada ulaşma başarısına sahibiz. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Şu anda da 8 tane yeni ambulansımız geldi. Bunları da ilimize kazandırdık. Bu yeni ambulanslarla birlikte Tunceli’deki ambulansların ortalama yaşı 4’ e ulaştı. Bu güzel hizmetlerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığımıza, Valiliğimize, Sağlık İl Müdürlüğümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tunceli’mize hayırlı olsun.”  

Konuşmaların ardından Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler ambulansları içini gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Daha sonra Vali Sonel, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir ambulansın direksiyonuna geçerek, sirenler eşliğinde şehir turu attılar.
 
Editör: TE Bilisim