Baykal Yoğun Bakımda

Edinilen bilgiye göre, gece rahatsızlanan Baykal, özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.

İlk bulgulara göre ağır gribal enfeksiyon geçirdiği belirlenen Baykal'ın hastanede tetkikleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilgi Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

Başbakan Yıldırım Bilgi Aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olcay Baykal, Ankara'ya Gitti

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki konutundan 2 yakınıyla birlikte çıkan Olcay Baykal, soruları yanıtsız bıraktı.

Baykal'ın yakınları çok acil Ankara'ya gideceklerini söylediler.

"Hayati tehlikesi yok"

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur." dedi.

Baykal'ı ziyaret için hastaneye giden Ateş, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Baykal'ın gribal bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye geldiğini, bu sırada damarında tıkanıklık tespit edildiğini belirten Ateş, bu tıkanıklığın ilaçla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Deniz Baykal'ın dün Strazburg'dan Ankara'ya geldiğini ifade eden Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur." diye konuştu.

Ateş, Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydetti.

"Beyin Damarlarından Ana Damar Tıkalı"

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güzel: "(Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın sağlık durumu) Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı. Bu tıkanmış olan beyin damarı açıldı. Bu açılan yere stent konuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımımızda devam ediyor. Sayın Baykal'ın bilinci açık. Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var."
 
Editör: TE Bilisim