Adamı kandırıyorlar bu sevdiğiniz adama hata yaptıracaklar. “ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Kocaeli eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi söz alan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 24 Şubat Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş gününü kutlayarak, “4 bin yıllık bir tarihi geçmişi olan şehrimiz, Fatih’in fethettiği, Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu bir kent. Bir çok uygarlıklara kucak açmış, stratejik çok önemi olan bir vatan toprağı. Bu nedenle bir çok kez saldırılara uğramış, İşgal girişimleriyle karşı karşıya kalmıştır. En son 18 Nisan 1916’da Rus birlikleri Trabzon’u işgal etmiştir. Ancak inançlı ve kararlı mücadelesini emperyalist işgal güçlerine karşı zaferle sonuçlandıran, esarete boyun eğmeyen kahraman askerlerimiz, 24 Şubat 1918’de Trabzon’umuzu düşman işgalinden kurtarmışlardır.

Cumhuriyetimizi ve bu değerli topraklarımızı çok büyük inanç ve kararlılıkla bizlere vatan kılan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu mücadelede destan yazan kahraman şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Bu vesile ile Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı tüm halkımıza kutlu olsun” diye konuştu.

Trabzon Çok Önemli Bir Kent

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Hurşit Güneş, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle tüm halkın kurtuluş gününü kutladı. “Düşman Trabzon’u işgal etmeyi düşünmüş ve işgal ettiğini sanmış ama Trabzonlu meseleyi kısa sürede halletmiş. Trabzon çok önemli bir kent. Sadece Osmanlı döneminden değil, Cumhuriyetin aydınlanmasında da Türk entelektüel, bilimsel ve kültürel yaşamının da gelişmesinde çok önemli bireyleri yetiştirmiş bir kent” diye konuştu.

Türkiye Otoroterleşiyor

Türkiye’de çağdaş, demokratik, özgürlükçü rejimin giderek kaybedileceği endişesini çocuklarım taşıdıklarını bana söylüyorlar diyen Hurşit Güneş, “Türkiye’de iki tane olumsuz gelişme var. Bir tanesi olağanüstü bir muhafazakarlaşma yaşanıyor. Mutaassıp bir muhafazakarlaşma yaşanıyor. Geleneklerimizin korunması iyi bir şeydir ama mutassaplık, taassup kötü bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye’de taassup gelişiyor. İşin kötüsü Türkiye otoriterleşiyor ve bu halkta bu otoriter rejimi  benimsiyor ve hoşlanmaya da başlıyor. Bu çok yanlış. “
 
Editör: TE Bilisim